Κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας «βλέπει» η Moody’s

Κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας «βλέπει» η Moody’s

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης τα επόμενα δύο χρόνια προειδοποιεί ο οίκος αξιολόγησης Moody's. Παράλληλα, σημειώνει ότι αναμένεται να κλιμακωθεί ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα.

«Αναμένουμε ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί πέφτοντας κάτω από το 3% το 2019 και το 2020 από 3,3% που ήταν η εκτίμηση το 2017-2018», αναφέρει η Moody's σε έκθεσή της.

Εξάλλου, προσθέτει ότι οι δασμοί ύψους 200 δισ. δολαρίων που επιβλήθηκαν σε κινεζικά προϊόντα είναι πιθανό να αυξηθούν στο 25% τον Ιανουάριο από το 10% που είναι αυτή τη στιγμή.

«Και στις δύο χώρες η συνολική άμεση μακροοικονομική επίπτωση στην ανάπτυξη θα είναι διαχειρίσιμη. Ωστόσο, αυξάνονται οι πιθανότητες οι συνεχείς και διευρυνόμενες εντάσεις μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών παγκοσμίως να έχουν σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις υποβαθμίζοντας την ανάπτυξη», αναφέρει η Moody's. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή