Το Eurogroup στηρίζει την απόφαση της Κομισιόν σε βάρος της Ιταλίας

Το Eurogroup στηρίζει την απόφαση της Κομισιόν σε βάρος της Ιταλίας

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης στήριξαν σήμερα  την απόφαση της Κομισιόν να επιβάλει κυρώσεις στην Ιταλία με αφορμή το προσχέδιο προϋπολογισμού που υπέβαλε η Ιταλία, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup, Μάριο Σεντένο. 

«Πάντοτε υποστηρίζαμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε αυτή τη διαδικασία και σε παρόμοιες στο παρελθόν», δήλωσε ο κ. Σεντένο μετά την συνάντησή του με τον Ολλανδό υπουργό Οικονομικών Wopke Hoekstra.

Μεταξύ άλλων ο κ. Σεντένο ανακοίνωσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών πρόκειται να συζητήσουν για την έναρξη της διαδικασίας επιβολής των κυρώσεων σε βάρος της Ιταλίας εντός του Δεκεμβρίου. 

Υπενθυνίζεται ότι μιλώντας χθες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο λιγότερο από 24 ώρες προτού γίνει γνωστή η επίσημη απάντηση της Κομισιόν, ο πρόεδρος του Eurogroup είχε προβλέψει ότι το ελαφρώς τροποποιημένο προσχέδιο προϋπολογισμού που υπέβαλε η Ιταλία δεν θα έπαιρνε το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε εκ νέου το σχέδιο του ιταλικού προϋπολογισμού για το 2019, κρίνοντας ότι βρίσκεται εκτός του πλαισίου των ευρωπαϊκών ορίων και ανοίγοντας τον δρόμο για την επιβολή οικονομικών κυρώσεων στην Ιταλία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή