Στο υψηλό 1,2670 δολ. η στερλίνα

Στο υψηλό 1,2670 δολ. η στερλίνα

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η στερλίνα ανέκαμψε χθες από τις προχθεσινές απώλειες που προκλήθηκαν μετά την ακύρωση της ψηφοφορίας για το Brexit από την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι. Οι προσδοκίες των επενδυτών ότι θα επιβιώσει η κ. Μέι από την πρόταση μομφής που υπέβαλαν βουλευτές του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος οδήγησαν τη στερλίνα στο υψηλό του 1,2670 δολαρίου, αντανακλώντας άνοδο 1,39% από το χαμηλό 20μήνου που είχε σημειωθεί την Τρίτη.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE-100 αναρριχήθηκε 1,08% λόγω του γενικευμένου κλίματος αισιοδοξίας για μια βελτίωση του κλίματος στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου, όμως, το Brexit έχει οδηγήσει σε πτώση τη στερλίνα κατά 2,98% έναντι του δολαρίου, ενώ η αβεβαιότητα που επικρατεί για τις μελλοντικές σχέσεις ανάμεσα στη Βρετανία και στις Βρυξέλλες έχει περιορίσει τις επενδύσεις και στις αγορές πίστωσης της χώρας.

Οι αποδόσεις στα τραπεζικά ομόλογα έχουν κινηθεί ανοδικά καθώς οι επενδυτές απεύχονται την προοπτική ενός σκληρού Brexit. Από τα μέσα Νοεμβρίου δεν έχει εκδοθεί κανένα εταιρικό ομόλογο στη Βρετανία, αφού «η μεγάλη αβεβαιότητα που επικρατεί για το Brexit αποτρέπει τους επενδυτές να δεσμεύσουν κεφάλαια σε εταιρικά ομόλογα», σχολιάζει ο Νίκολας Τριντάντ, διαχειριστής κεφαλαίων στην Axa Investment Managers, στο πρακτορείο Bloomberg.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή