ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ένωση Τραπεζών: Ικανοποίηση για τη συμφωνία παράτασης του νόμου Κατσέλη

Ένωση Τραπεζών: Ικανοποίηση για τη συμφωνία παράτασης του νόμου Κατσέλη

Σε δίμηνη παράταση του νόμου Κατσέλη και νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας συμφώνησαν σήμερα κυβέρνηση και τράπεζες, μετά από συνάντηση της ΕΕΤ με τον  Αλ. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρόεδρος της  Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Νίκος Καραμούζης δήλωσε:

«Είχαμε μια ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του, συζητήσαμε όλα τα θέματα που αφορούν τον τραπεζικό κλάδο, κυρίως τα θέματα της πρώτης κατοικίας και είχαμε μια θετική προσέγγιση»

Ο κ. Καραμούζης σημείωσε ότι «και οι δυο πλευρές θέλουν να βρουν λύσεις που προστατεύουν το κοινωνικό σύνολο και την πρώτη κατοικία, αλλά κυρίως διασφαλίζουν την ευρωστία και την προοπτική του τραπεζικού συστήματος». «Είμαστε σε σωστό δρόμο», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΕΤ.

Σε ερωτήματα για το αν παρατείνεται ο νόμος Κατσέλη για δύο μήνες ανέφερε ότι «θα αποφασίσει η κυβέρνηση, δεν είναι δικό μας θέμα αυτό», «θα αποφασίσει η κυβέρνηση και θα ανακοινώσει αν θα επεκτείνει τον νόμο Κατσέλη ή όχι». «Δεν μπορώ να σχολιάσω, είμαστε σε αρχικό στάδιο συζητήσεων», απάντησε ο κ. Καραμούζης ερωτηθείς εάν το πλαίσιο προστασίας μετά τον νόμο Κατσέλη θα είναι με μειωμένη αξία.