Ρέγκλινγκ: Σε καλό δρόμο η Ελλάδα εφόσον συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις

Ρέγκλινγκ: Σε καλό δρόμο η Ελλάδα εφόσον συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«H Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο, εφόσον παραμείνει διατεθειμένη να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, μιλώντας στην αντιπροσωπεία του γερμανικού κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας στις Βρυξέλλες, με θέμα: «Τι θα ακολουθήσει μετά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ; Ο ρόλος του ESM σε μία βαθύτερη νομισματική ένωση».

«Από το 2011», είπε ο Ρέγκλινγκ, «τα ταμεία βοήθειας της Ευρωζώνης διέθεσαν 295 δισ. ευρώ στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ελλάδα, την Ισπανία και την Κύπρο. Σήμερα, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Κύπρος σημειώνουν υψηλή ανάπτυξη και ταχεία μείωση των ποσοστών ανεργίας. Και μπορούν να αναχρηματοδοτούνται εύκολα στις αγορές. Η Ελλάδα είναι επίσης σε καλό δρόμο, με την προϋπόθεση ότι η χώρα θα παραμείνει διατεθειμένη να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις».

Ο Ρέγκλινγκ είπε ότι τα χαμηλά επιτόκια, με τα οποία δανείζει ο ESM, δημιουργούν σημαντικές εξοικονομήσεις στους προϋπολογισμούς των χωρών που έχουν χρηματοδοτηθεί από αυτόν, προσθέτοντας ότι, για παράδειγμα, η Ελλάδα εξοικονόμησε περίπου 12 δισ. ευρώ το 2017. «Αυτό το ποσό αντιστοιχεί σχεδόν στο 7% του ελληνικού ΑΕΠ», πρόσθεσε.

Πολλά έχουν συμβεί τα τελευταία 10 χρόνια, είπε ο επικεφαλής του ESM, προσθέτοντας ότι «η νομισματική ένωση είναι τώρα πιο σταθερή και καλύτερα προετοιμασμένη για την επόμενη κρίση από ότι πριν από μία δεκαετία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή