Πρόοδος στο θέμα των επικουρικών συντάξεων των συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας

Πρόοδος στο θέμα των επικουρικών συντάξεων των συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόοδος σημειώθηκε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη σημερινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για το ζήτημα του Λογαριασμού Επικούρησης Προσωπικού Εθνικής Τραπέζης, (ΛΕΠΕΤΕ), μεταξύ της κυβέρνησης, της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας, της ΟΤΟΕ, εκπροσώπων των εργαζόμενων, και εκπροσώπων των συνταξιούχων της Τράπεζας, οι οποίοι οι οποίοι έχουν μείνει από τον Νοέμβριο του 2017 χωρίς επικουρική σύνταξη, από τη στιγμή που η Εθνική Τράπεζα διέκοψε τη χρηματοδότηση του ΛΕΠΕΤΕ.

Στη συνάντηση, εκ μέρους της κυβέρνησης συμμετείχαν, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου και ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιος Πετρόπουλος, οι οποίοι επεσήμαναν, ότι δεν πρόκειται να υιοθετηθεί λύση που δεν θα έχει τη συναίνεσή των συνταξιούχων, ή λύση, κατά την οποία η τράπεζα δεν θα καταβάλει ετησίως ποσό για την πληρωμή των παροχών τους, και ότι ο μοναδικός φορέας που μπορεί να εγγυηθεί, υπό την ευθύνη του δημοσίου, την σύνταξή τους, είναι το ενιαίο επικουρικό ταμείο ΕΤΕΑΠ.

Οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων από την πλευρά τους ζήτησαν χρόνο προκειμένου να θέσουν στα αρμόδια συνδικαλιστικά τους όργανα τα ερωτήματα για το εάν αποδέχονται να παρεκκλίνουν από την λογική του «όλα ή τίποτα» και εάν τα χρήματα που θα χορηγεί η Εθνική Τράπεζα, θα κατατίθενται στο ΛΕΠΕΤΕ ή στο ΕΤΕΑΕΠ που αποτελεί και τον μοναδικό φορέα, που μπορεί να καταβάλλει τις παροχές υπό την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

Τέλος, η Εθνική Τράπεζα δια του διευθύνοντος συμβούλου της κ. Παύλου Μυλωνά, δεσμεύτηκε ότι θα προχωρά ετησίως στην καταβολή ποσού, προκειμένου να καλύπτονται οι παροχές προς τους συνταξιούχους, και ότι τα ποσά αυτά θα μπορούν να οδηγούν σε συντάξεις ανώτερες της μέσης παροχής που εγγυάται το ΕΤΕΑΕΠ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή