Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη τραπεζών – ΤτΕ για τον νέο νόμο Κατσέλη

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη τραπεζών – ΤτΕ για τον νέο νόμο Κατσέλη

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η συνάντηση που είχαν οι επικεφαλής των τραπεζών με τους διευθυντές χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδος, με θέμα το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Στόχος της σύσκεψης ήταν να δοθούν απαντήσεις στα ζητήματα που εγείρει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επί του νέου πλαισίου, στο οποίο συμφώνησαν η κυβέρνηση και οι τράπεζες και ιδίως σε ό,τι αφορά στις επιπτώσεις που θα έχει η εφαρμογή του στους ισολογισμούς των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Ο υπολογισμός των επιπτώσεων είναι μια δύσκολη διαδικασία, τεχνικά, καθώς οι τράπεζες έχουν στοιχεία για τις κατοικίες και την αντικειμενική αξία τους, αλλά δεν διαθέτουν στοιχεία για το εισόδημα και την περιουσία των δανειοληπτών, ώστε να προσδιορίσουν με ακρίβεια πόσοι είναι επιλέξιμοι.

Πέραν αυτού, η ΕΚΤ θεωρεί πως το κριτήριο της περιουσίας (δηλαδή το σύνολο της περιουσίας του επιλέξιμου δανειολήπτη να μην ξεπερνάει το 200% του υπολοίπου του δανείου) είναι γενναιόδωρο.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή