Ψάχνουν απαντήσεις για την έκρηξη

Ψάχνουν απαντήσεις για την έκρηξη

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάποιες συμπτώσεις που συνδέουν την απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του 56χρονου Αυστραλού A. M. με δύο άλλες σοβαρές ποινικές υποθέσεις που απασχόλησαν πρόσφατα την επικαιρότητα ενδέχεται να τεθούν στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ.

Η μία από αυτές αφορά το σπίτι όπου τα τελευταία 2,5 χρόνια έμενε ο 56χρονος. Και αυτό διότι, όπως προκύπτει, βρίσκεται στο ίδιο κτιριακό συγκρότημα με το διαμέρισμα Ελληνα επιχειρηματία, που έχει δύο φορές στο πρόσφατο παρελθόν γίνει στόχος βομβιστών. Μάλιστα, το ένα από τα εμπορικά καταστήματά του, στα οποία έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός, βρίσκεται στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, κοντά στο σημείο όπου εξερράγη το παγιδευμένο αυτοκίνητο του 56χρονου. Οι βομβιστικές επιθέσεις εις βάρος του Ελληνα επιχειρηματία δεν έχουν εξιχνιαστεί και πληροφοριακά είχαν συσχετιστεί με ενδεχόμενες οικονομικές οφειλές και επιχειρηματικά «ανοίγματα» σε χώρα του εξωτερικού. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας, πάντως, διευκρινίζουν ότι είναι νωρίς για να προσδιοριστούν τα κίνητρα και η ταυτότητα των δραστών, καθώς και να εξαχθούν συμπεράσματα για τυχόν διασύνδεση του Αυστραλού με άλλες ποινικές υποθέσεις στην Ελλάδα.

Η δεύτερη σύμπτωση αφορά την καθημερινή συνήθεια του Α. Μ. να επισκέπτεται γυμναστήριο κοντά στο σπίτι του στη Γλυφάδα. Και τούτο διότι, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες που φιλοξενήθηκαν στον Τύπο της Αυστραλίας, που παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στην υπόθεση, το ίδιο γυμναστήριο επισκεπτόταν και ο Ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας Γ. Μ., που δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στη Βούλα το φθινόπωρο του 2018. Τα στελέχη της Ασφάλειας δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι δύο άνδρες, λόγω της σχέσης που διατηρούσαν με την Αυστραλία, να γνωρίζονταν. Δηλώνουν, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει κανένα εύρημα που να τους συνδέει.

Η βόμβα στη Mercedes του 56χρονου εξερράγη λίγο πριν από τις 11 το πρωί της Παρασκευής. Βγαίνοντας από το γυμναστήριο, ο A. M. μπήκε στο αυτοκίνητό του και έβαλε μπροστά τη μηχανή. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή πυροδοτήθηκε ο μηχανισμός, στοιχείο που κάνει τους ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. να εκτιμούν ότι η βόμβα ενεργοποιήθηκε με τη μίζα του αυτοκινήτου. Απεγκλωβίστηκε με τη βοήθεια αυτοπτών μαρτύρων που μετά την έκρηξη τον ανέσυραν από το φλεγόμενο Ι.Χ. Εξετάστηκαν από τους αστυνομικούς και μάλιστα διευκρίνισαν ότι δεν ήταν άτομα της προσωπικής φρουράς του Αυστραλού, όπως εκτιμήθηκε αρχικά. Τη στιγμή της επίθεσης, τα τρία ανήλικα παιδιά του 56χρονου ήταν στο σχολείο και η σύζυγός του, με την οποία φέρεται να βρίσκεται σε διάσταση, στην Αυστραλία. Στις πρώτες καταθέσεις του στους αστυνομικούς είπε ότι όσο βρισκόταν στο Ντουμπάι εργαζόταν ως σύμβουλος ασφαλείας επιχειρηματία, καθώς και ότι το τελευταίο διάστημα που βρίσκεται στη χώρα δεν εργαζόταν. Οπως είναι ήδη γνωστό, ο λιβανέζικης καταγωγής Α. Μ. ήταν «βαρύ» όνομα στον υπόκοσμο της Αυστραλίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή