Δημοσιεύθηκε η απόφαση για το επίδομα ενοικίου

Δημοσιεύθηκε η απόφαση για το επίδομα ενοικίου

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέμα ημερών θεωρείται πως είναι η έναρξη υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.epidomastegasis.gr για το επίδομα ενοικίου, καθώς χθες, δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η σχετική υπουργική απόφαση που προβλέπει ότι για το τρέχον έτος, 300 εκατ. ευρώ θα διανεμηθούν σε περίπου 260.000 νοικοκυριά, επί συνόλου 1,1 εκατ. νοικοκυριών σε ενοίκιο. Οι αιτήσεις θα υποβληθούν με βάση τις φορολογικές δηλώσεις του 2018 και στη συνέχεια θα γίνει συμψηφισμός των ποσών, σύμφωνα με τις δηλώσεις που θα υποβληθούν το 2019.

Η επιδότηση θα δοθεί αναδρομικά από 1/1/2019 και θα κυμαίνεται από 70 έως 210 ευρώ τον μήνα ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού. Η κλιμάκωση που επιλέχθηκε δίνει έμφαση στο παιδί. Ειδική μέριμνα υπάρχει για τις μονογονεϊκές οικογένειες και τα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα. Στη μονογονεϊκή οικογένεια, για το πρώτο ανήλικο μέλος του νοικοκυριού ορίζεται προσαύξηση 70 ευρώ τον μήνα. Το ίδιο συμβαίνει και στα νοικοκυριά με απροστάτευτα παιδιά, για τα οποία ορίζεται προσαύξηση 70 ευρώ για κάθε απροστάτευτο τέκνο. Ανώτατο όριο επιδότησης είναι τα 210 ευρώ μηνιαίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού.

Τα κριτήρια για την ένταξη στο πρόγραμμα αφορούν εισόδημα, ακίνητη και κινητή περιουσία. Ειδικά για τα εισοδηματικά όρια, αυτά είναι 7.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό και φθάνουν έως και 21.000 ευρώ για νοικοκυριό με 5 μέλη και άνω. Δηλαδή, το εισοδηματικό όριο προσαυξάνεται κατά 3.500 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή