Αγνοια δηλώνει το ΔΝΤ για πρόωρη αποπληρωμή του ελληνικού δανείου

Αγνοια δηλώνει το ΔΝΤ για πρόωρη αποπληρωμή του ελληνικού δανείου

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει ενημερωθεί επισήμως από την Ελλάδα για την φερόμενη πρόθεση της κυβέρνησης να εξαγοράσει τουλάχιστον μέρος των δανείων που έχει λάβει από τον οργανισμό, όπως προκύπτει από δηλώσεις του εκπροσώπου του Τζέρι Ράις, ο οποίος ανέφερε ότι δεν έχει καν γνώση των σχετικών δημοσιευμάτων.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον ο κ. Ράις παραδέχτηκε ότι τυχόν εξαγορά θα οδηγήσει σε μείωση του κόστους αποπληρωμής του χρέους – καθώς η βοήθεια του ΔΝΤ συνοδεύεται από σαφώς υψηλότερο επιτόκιο σε σχέση με τα δάνεια της ευρωζώνης.

Ο κ. Ράις δήλωσε ότι η απόφαση ανήκει αμιγώς στην ελληνική κυβέρνηση, όμως διευκρίνισε ότι ακόμα και εξαγορά του χρέους προς το ΔΝΤ δεν θα επιφέρει αλλαγή στην μετα-μνημονιακή εποπτεία της Ελλάδας.

Ο κ. Ράις σημείωσε πως η πρώτη μετα-μνημονιακή έκθεση του Ταμείου για την χώρα μας θα δημοσιευτεί τελικά στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, κι όχι σήμερα όπως αναμενόταν.

Απέφυγε πάντως να τοποθετηθεί για άλλα ζητήματα, ότι επίκειται η έκθεση, ενώ σε ερώτηση για το «κόκκινα» δάνεια παρέπεμψε στην πρόσφατη προκαταρκτική αξιολόγηση του οργανισμού ότι η Αθήνα πρέπει να επανεξετάσει το πτωχευτικό πλαίσιο, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τους εξωδικαστικούς συμβιβασμούς.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή