Ενταση και νέα εισβολή μελών του ΠΑΜΕ στο συνέδριο της ΓΣΕΕ

Ενταση και νέα εισβολή μελών του ΠΑΜΕ στο συνέδριο της ΓΣΕΕ

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας μαραθώνιος διαβουλεύσεων μεταξύ του ΠΑΜΕ και των υπόλοιπων συνδικαλιστικών παρατάξεων βρισκόταν σε εξέλιξη μέχρι αργά χθες το βράδυ, στην Καλαμάτα, για το αν θα ξεκινήσει ή όχι το συνέδριο της ΓΣΕΕ. Από νωρίς το πρωί, στον χώρο του συνεδρίου επικρατούσε κλίμα έντασης, με αυξημένα μέτρα φύλαξης, παρουσία εισαγγελέως, καθώς και των νομικών συμβούλων των παρατάξεων.

Αλλωστε, το ΠΑΜΕ και οι παρατάξεις της πλειοψηφίας έχουν προχωρήσει σε ανταλλαγή εξωδίκων και καταγγελιών. Μετά τις καταγγελίες για «νόθους αντιπροσώπους» και «στελέχη της εργοδοσίας που παριστάνουν τους εκλεγμένους εργαζομένους», οι προσκείμενοι στο ΚΚΕ συνδικαλιστές καταγγέλλουν την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ για στημένες διαδικασίες, υποστηρίζοντας πως καμαριέρες του ξενοδοχείου που διέμεναν οι σύνεδροι «μοίρασαν κάρτες συνέδρων κατ’ επιλογή». Αντιστοίχως, η πλειοψηφία της συνομοσπονδίας απάντησε ότι στελέχη του ΠΑΜΕ, τα οποία δεν είχαν εκλεγεί ως αντιπρόσωποι, επιχείρησαν να εισέλθουν στον χώρο του συνεδρίου με φωτοτυπημένες κάρτες συνέδρων.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη συμμετοχή «νόθων αντιπροσώπων», μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, της μεγαλύτερης ομοσπονδίας που δεν κατάφερε να εκλέξει νέους αντιπροσώπους, Δ. Καραγεωργόπουλος, ενώ η ΓΣΕΕ καταγγέλλει «τραμπουκισμούς» μελών του ΠΑΜΕ, υποστηρίζοντας ότι επιδιώκει να παρεμποδίσει το συνέδριο επειδή γνωρίζει ότι θα υποστεί απώλεια δυνάμεων.

Σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της κατάστασης, πάντως, ο κ. Καραγεωργόπουλος εκδήλωσε την πρόθεση να παραιτηθεί από σύνεδρος της ΓΣΕΕ, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες.

Αργά το απόγευμα της Παρασκευής, έγινε μία ακόμα απόπειρα για να ξεκινήσει το συνέδριο, αλλά και πάλι οι αντιδράσεις των μελών του ΠΑΜΕ δεν άφησαν περιθώρια. Σε αυτό το κλίμα έντασης, το βράδυ της Πέμπτης ματαιώθηκε η εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΓΣΕΕ στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαμάτας, μετά την εισβολή περίπου 1.000 στελεχών του ΠΑΜΕ. Εδώ και καιρό είχε διαφανεί ότι το 37ο Συνέδριο της Γενικής Συνομοσπονδίας θα σημαδευόταν από συγκρούσεις ανάμεσα στο ΠΑΜΕ και στην πλειοψηφία της διοίκησης, καθώς υπήρχαν εκατέρωθεν βολές και βαριές καταγγελίες. Ενδεικτικό του εκρηκτικού σκηνικού είναι το γεγονός πως η μεγαλύτερη ομοσπονδία της ΓΣΕΕ, αυτή των ιδιωτικών υπαλλήλων, δεν κατάφερε τελικά, παρά τις τρεις προσπάθειες, να πραγματοποιήσει το συνέδριό της και να εκλέξει τους συνέδρους που θα λάμβαναν μέρος στις εκλογικές διαδικασίες της Καλαμάτας για τη διοίκηση της συνομοσπονδίας. Στο συνέδριο συμμετέχουν τουλάχιστον 350 σύνεδροι, οι οποίοι εκπροσωπούν 245 εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες από ολόκληρη τη χώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή