Αυξήθηκαν κατά 9,3% οι εξαγωγές τον Φεβρουάριο

Αυξήθηκαν κατά 9,3% οι εξαγωγές τον Φεβρουάριο

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιστροφή της αρνητικής τάσης που είχε καταγραφεί τον Iανουάριο στις εξαγωγές παρατηρείται τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), η συνολική αξία των εξαγωγών τον Φεβρουάριο του 2019 διαμορφώθηκε σε 2,42 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 9,3%, ενώ τον Ιανουάριο του 2019 είχε καταγραφεί μικρή πτώση, 1,5%.

Εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών και της αξίας των πλοίων, οι εξαγωγές κατέγραψαν επίσης σημαντική αύξηση, της τάξης του 9%.

Η συνολική αξία των εξαγωγών το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2019 ανήλθε σε 4,96 δισ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 3,9% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018. Εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών και της αξίας των πλοίων, η αξία των εξαγωγών κατέγραψε κατά το πρώτο δίμηνο του 2019 αύξηση 7,2%.

Αύξηση, πάντως, κατέγραψαν τον Φεβρουάριο και οι εισαγωγές. Ειδικότερα, η συνολική αξία τους διαμορφώθηκε σε 4,3 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 4%, ενώ, εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών και των πλοίων, η αύξηση ήταν 10,5%. Στο δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2019, η αξία των εισαγωγών διαμορφώθηκε σε περίπου 9 δισ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 4%, ενώ εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών και των πλοίων η αύξηση ήταν 7%.

Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου τον Φεβρουάριο μειώθηκε κατά 3,5% και διαμορφώθηκε σε 1,65 δισ. ευρώ.

Σε επίπεδο διμήνου, πάντως, εμφανίζεται διευρυμένο κατά 4,1%, στα 3,85 δισ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή