ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eκδήλωση του ΣΕΒ για τις ελληνικές επιχειρήσεις που θέλουν να μπουν στην αγορά των ΗΠΑ

Eκδήλωση του ΣΕΒ για τις ελληνικές επιχειρήσεις που θέλουν να μπουν στην αγορά των ΗΠΑ

Οι ευκαιρίες που αναδεικνύονται για τις Ελληνικές επιχειρήσεις στην αγορά των ΗΠΑ, ήταν το θέμα της ενημερωτικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη στα γραφεία του ΣΕΒ με την υποστήριξη της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα και συμμετοχή 55 στελεχών από 44 επιχειρήσεις – μέλη του ΣΕΒ.

Ο εμπορικός ακόλουθος της πρεσβείας των ΗΠΑ, Κιθ Σίλβερ παρουσίασε το πρόγραμμα SelectUSA που απευθύνεται στις ελληνικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να εισέλθουν στην αγορά των ΗΠΑ. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσφέρει τη δυνατότητα λεπτομερούς ενημέρωσης, σχετικά με τις προϋποθέσεις και τα κίνητρα που προσφέρονται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τις κυβερνήσεις του συνόλου των Πολιτειών των ΗΠΑ προς τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το SelectUSA Summit θα διεξαχθεί στην Ουάσιγκτον στις 10 – 12 Ιουνίου 2019.

O αντιπρόεδρος του ΣΕΒ Κωνσταντίνος Μπίτσιος, σε παρέμβαση του στην εκδήλωση, δήλωσε ότι «ο ΣΕΒ, αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων με τις ΗΠΑ, εκπροσωπώντας την πλειοψηφία των ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην αμερικανική αγορά. Οι ΗΠΑ, είναι η μεγαλύτερη οικονομία και ο μεγαλύτερος εισαγωγέας προϊόντων παγκοσμίως. Η επιτυχημένη δραστηριοποίηση στην αμερικανική αγορά αποτελεί πρωταρχικό στόχο των ελληνικών εξαγωγικών εταιριών, όπως ανέδειξε και η έρευνα του ΣΕΒ για τις εξαγωγές. Οι εξαγωγές μας προς τις ΗΠΑ ακολουθούν ανοδική τροχιά τα τελευταία χρόνια, αλλά υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης των εξαγωγικών μας επιδόσεων».