Σε ιστορικό χαμηλό η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου

Σε ιστορικό χαμηλό η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετικά υποδέχτηκε η αγορά ομολόγων το αποτέλεσμα των χθεσινών ευρωεκλογών. Στην αγορά εμφανίστηκε αγοραστικό ενδιαφέρον με αποτέλεσμα η απόδοση του 10ετους ομολόγου να υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο (3,019%) όλων των εποχών. Ωστόσο στη συνέχεια παρατηρήθηκε περιορισμένη διόρθωση με αποτέλεσμα η απόδοση του ομολόγου ν΄αυξηθεί ελαφρώς και να κυμαίνεται νωρίς το μεσημέρι στο 3,12%, καθώς αρκετοί επενδυτές έσπευσαν να κατοχυρώσουν τα κέρδη τους.

Σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής η απόδοση του 10ετούς έχει υποχωρήσει κατά περίπου 24 μονάδες βάσης (μ.β).

Ανοδικά κινούνται και οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές με αποτέλεσμα η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου να υποχωρεί στο -0,13%, διαμορφώνοντας έτσι το περιθώριο (spread) έναντι του αντίστοιχου ελληνικού ομολόγου στο 3,25% από 3,47% που έκλεισε την Παρασκευή.

Ανοδικά κινείται και η τιμή του 5ετούς ομολόγου με την απόδοση του να υποχωρεί στο 1,89% από 2,08% που κυμαίνονταν την Παρασκευή.

Επίσης, εκρηκτική άνοδο κατέγραφαν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του χρηματιστηρίου. Σύμφωνα με τους αναλυτές η προκήρυξη πρόωρων εκλογών τυγχάνει θερμής υποδοχής από τους επενδυτές, καθώς τα οικονομικά ρίσκα που θα προέκυπταν από μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο εξαλείφονται.

Στο επίκεντρο του υψηλού επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι μετοχές των τραπεζών και της ΔΕΗ, ενώ η μεγάλη άνοδος συνοδεύεται από σημαντική αύξηση του τζίρου.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 10:50, διαμορφώνεται στις 768,61 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 5,00%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 35,83 εκατ. ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή