Παράταση προθεσμιών για δηλώσεις και 120 δόσεις

Παράταση προθεσμιών για δηλώσεις και 120 δόσεις

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρατείνεται μέχρι τις 29 Ιουλίου η προθεσμία για την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος τόσο για τα φυσικά πρόσωπα όσο και για τις επιχειρήσεις. Οι εκλογές μεταθέτουν τη σχετική διαδικασία με στόχο να μην ταλαιπωρηθούν οι φορολογούμενοι, κυρίως να μη δουν το εκκαθαριστικό σημείωμα το οποίο τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα τσουχτερό για τη μεσαία τάξη. Πάντως, η πληρωμή της πρώτης δόσης παραμένει η 31η Ιουλίου.

Παράταση και στη ρύθμιση των 120 δόσεων έως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Η αρμόδια υφυπουργός Κ. Παπανάτσιου μιλώντας χθες  στον τηλεοπτικό σταθμό TRT ανέφερε ότι υπέγραψε απόφαση με την οποία παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση των 120 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές στις ΔΟΥ έως 30.9.2019.   

Ειδικότερα, οι εθνικές εκλογές παρατείνουν την υποβολή φορολογικών δηλώσεων:

1. Φορολογικές δηλώσεις. Η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων, η οποία κανονικά λήγει στις 30 Ιουνίου, παρατείνεται μέχρι τις 29 Ιουλίου. Η πρώτη δόση θα πληρωθεί στις 31 Ιουλίου και οι υπόλοιπες  στα τέλη Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου, αντίστοιχα. Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 2,1 εκατομμύρια δηλώσεις (που αντιστοιχούν σε 2 εκατομμύρια εκκαθαριστικά σημειώματα), αριθμός υπερδιπλάσιος συγκριτικά με τις δηλώσεις που είχαν υποβληθεί το 2018.

2. Ρύθμιση 120 δόσεων. Η προθεσμία ένταξης στη ρύθμιση λήγει στις 28 Ιουνίου. Οι εκλογές όμως μεταθέτουν την καταληκτική ημερομηνία στα τέλη Σεπτεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι θα καθυστερήσει σημαντικά η πληρωμή της πρώτης δόσης για όσους ενταχθούν στη ρύθμιση.

3. ΕΝΦΙΑ. Η παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων αναγκάζει την ΑΑΔΕ να καθυστερήσει την ανάρτηση των νέων εκκαθαριστικών σημειωμάτων, η οποία θα γίνει στα τέλη Αυγούστου. Η πρώτη δόση αναμένεται να καταβληθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου και η τελευταία ενδεχομένως τον Ιανουάριο του 2020.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή