«Πρωταθλήτρια» ανεργίας και τον Φεβρουάριο η Ελλάδα στην Ε.Ε.

«Πρωταθλήτρια» ανεργίας και τον Φεβρουάριο η Ελλάδα στην Ε.Ε.

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αρνητική πρωτιά του υψηλότερου ποσοστού ανεργίας, τόσο στο επίπεδο του συνολικού πληθυσμού, όσο και στο επίπεδο των νέων διατήρησε η Ελλάδα τον Φεβρουάριο, με βάση τα στοιχεία της Eurostat. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν χθες, η ανεργία στη χώρα μας τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους διαμορφώθηκε στο 18,5%, έναντι 6,4% στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Συνολικά, στην Ευρωζώνη –σύμφωνα με στοιχεία του Απριλίου 2019– η ανεργία διαμορφώθηκε στο 7,6%, όμως τα στοιχεία της Ελλάδας αφορούν τον Φεβρουάριο. 

Μάλιστα, και παρά το σημαντικά υψηλότερο ποσοστό ανεργίας που καταγράφει η χώρα μας, τόσο σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, όσο και με την Ισπανία που ακολουθεί στη δεύτερη υψηλότερη θέση με 13,8%. Στην Ελλάδα, η ανεργία διαμορφώθηκε στο 18,5% έναντι 18,6% τον Ιανουάριο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη μείωση του ποσοστού ανεργίας στην Ε.Ε. σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι (από 20,6% σε 18,5%).

Ειδικότερα, ο αριθμός των ανέργων στην Ελλάδα ανήλθε σε 872.000. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 14,8% και στις γυναίκες στο 23,3%. Το ποσοστό ανεργίας των νέων (κάτω των 25 ετών) ανήλθε στο 38,8% τον Φεβρουάριο από 39,3% τον Ιανουάριο και 40,3% ένα χρόνο πριν.

Συνολικά στην Ευρωζώνη –σύμφωνα με στοιχεία του Απριλίου 2019– η ανεργία διαμορφώθηκε στο 7,6% σε σχέση με το 7,7% τον Μάρτιο και 8,4% ένα χρόνο πριν. Στην Ε.Ε. το ποσοστό ανεργίας ήταν 6,4% τον Φεβρουάριο, όπως και τον Μάρτιο, σε σχέση με το 7% ένα χρόνο πριν.

Ειδικότερα, εκτιμάται ότι τον Μάρτιο, ο αριθμός των ανέργων στην Ε.Ε. ανήλθε στα 15,8 εκατομμύρια και στην Ευρωζώνη στα 12,5 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τη Eurostat, τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην Ε.Ε. τον Απρίλιο καταγράφονται στην Ελλάδα (18,5% με στοιχεία Φεβρουαρίου), στην Ισπανία (13,8%) και στην Ιταλία (10,2%). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στην Τσεχία (2,1%) και στη Γερμανία (3,2%).

Τον Απρίλιο η ανεργία των νέων στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 15,8% και στην Ε.Ε. στο 14,2%. Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων στην Ε.Ε. καταγράφονται στην Ελλάδα (38,8%, στοιχεία Φεβρουαρίου), στην Ισπανία (32,7%) και στην Ιταλία (31,4%). Το χαμηλότερο ποσοστό καταγράφεται στη Γερμανία (5,3%) και στην Ολλανδία (6,2%).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή