Αμερικανικό ενδιαφέρον για τις αποκρατικοποιήσεις

Αμερικανικό ενδιαφέρον για τις αποκρατικοποιήσεις

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ενδιαφέρον αμερικανικών επιχειρήσεων για τις αποκρατικοποιήσεις και ειδικότερα για τα λιμάνια, επισήμανε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρεϊ Πάιατ, μιλώντας σε συνέδριο για τον ορυκτό πλούτο.

«Αμερικανικές επιχειρήσεις ελπίζουν να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα και να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες στις αποκρατικοποιήσεις, όπως για παράδειγμα την αποκρατικοποίηση των λιμανιών, την ενέργεια, καθώς και στους τομείς της γνώσης και της τεχνολογίας», ανέφερε ο πρέσβης. O κ. Πάιατ τόνισε, επίσης, ότι οι επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα και κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα δεν σχετίζονται μόνο με την εγχώρια αγορά, αλλά και με τον ρόλο της χώρας ως διαύλου για τα Βαλκάνια και ως κόμβου για το εμπόριο, την ενέργεια και τις μεταφορές στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ο Αμερικανός πρέσβης άφησε και κάποιες αιχμές για τις περιπέτειες της επένδυσης της καναδικής Eldorado Gold στη Χαλκιδική, σημειώνοντας πως τέτοιου είδους πρότζεκτ είναι σημαντικά γιατί θα διευκολύνουν τη διαφοροποίηση της οικονομίας πέραν των παραδοσιακών κλάδων του τουρισμού και της ναυτιλίας, αλλά και επειδή η επιτυχία σχεδίων όπως αυτό θα δώσει σήμα στους ξένους επενδυτές ότι το επιχειρηματικό κλίμα στην Ελλάδα αλλάζει.

Ο κ. Πάιατ υπογράμμισε πως οι ΗΠΑ έχουν επενδύσει στις σχέσεις με την Ελλάδα και υποστηρίζουν την πλήρη οικονομική της ανόρθωση, ενώ χαρακτήρισε τη χώρα μας έναν από τους πιο σημαντικούς συμμάχους των ΗΠΑ στην περιοχή, δύναμη ειρήνης και σταθερότητας και μοντέλο για καλές σχέσεις γειτονίας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή