Νέος διευθύνων σύμβουλος στην ΕΥΔΑΠ ο κ. Χάρης Σαχίνης

Νέος διευθύνων σύμβουλος στην ΕΥΔΑΠ ο κ. Χάρης Σαχίνης

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αλλαγή διοικητικού συμβουλίου προχωρά σήμερα το υπερταμείο στην ΕΥΔΑΠ. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της σημερινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων, το υπερταμείο προτίθεται να προτείνει και εντέλει να διορίσει τα οκτώ από τα 13 μέλη που έχει στη διοίκηση της εταιρείας.

Ειδικότερα, νέος διευθύνων σύμβουλος τοποθετείται ο κ. Χάρης Σαχίνης, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ. Πρόεδρος του Δ.Σ., χωρίς εκτελεστικές αρμοδιότητες τοποθετείται η κ. Θεοδώρα Βαργαρίγου, καθηγήτρια του ΕΜΠ. Επίσης, καθήκοντα εντεταλμένου συμβούλου στην κρατική εταιρεία, με εκτελεστικές αρμοδιότητες αναλαμβάνει ο κ. Αναστάσιος Τόσιος, εμπορικός διευθυντής στην ΕΔΑ Αττικής.

Στα λοιπά μη εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ που προτείνει το υπερταμείο, περιλαμβάνονται οι κ.κ. Αικατερίνη Μπερίτση (ΤΧΣ), Αλέξανδρος Νασούφης (τραπεζικός), Αγγελος Αμδίτης (ΕΠΙΣΕΥ), Μιχάλης Σταυρουλάκης (φοροτεχνικός) και Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος. Επίσης, το υπερταμείο θα προτείνει ως μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ τον κ. Αλέξανδρο Πουλιάση, σύμβουλο του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου. Τη θέση αυτή προτείνει για λογαριασμό του υπουργείου το υπερταμείο.  Υπενθυμίζεται ότι το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ είναι 13μελές και τις υπόλοιπες θέσεις ελέγχουν οι μέτοχοι μειοψηφίας (δύο θέσεις) και οι εργαζόμενοι στην εταιρεία (δύο θέσεις). Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι από την προηγούμενη διοίκηση, στο Δ.Σ. παραμένει ο κ. Μ. Σταυρουλάκης, που θεωρείται κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Την Τρίτη, το υπερταμείο απαντώντας ουσιαστικά σε χθεσινό δημοσίευμα της «Κ», ανέφερε ότι είναι αναγκασμένο να προχωρήσει στις αλλαγές της διοίκησης στην ΕΥΔΑΠ. «Εκ του νόμου και του καταστατικού της ΕΥΔΑΠ, η θητεία του υφιστάμενου διοικητικού συμβουλίου λήγει στις 28.06.2019 και ως εκ τούτου πρέπει να οριστεί νέο διοικητικό συμβούλιο», ανέφερε ανακοίνωση που διένειμε χθες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ΕΥΔΑΠ είναι μία ανώνυμη εταιρεία, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο και καθήκον των μετόχων είναι η εκλογή διοικητικού συμβουλίου κατά τη λήξη της θητείας του προκειμένου να εξασφαλίζονται η αδιάλειπτη και απρόσκοπτη λειτουργία της εταιρείας αλλά και η εκπλήρωση των στρατηγικών στόχων της ΕΥΔΑΠ. «Η ημερομηνία της τακτικής γενικής συνέλευσης της ΕΥΔΑΠ είναι η καταληκτική ημερομηνία μέχρι την οποία πρέπει να έχει διοριστεί διοικητικό συμβούλιο και να έχει αναλάβει καθήκοντα, καθώς σε περίπτωση που δεν διοριστεί διοικητικό συμβούλιο, η εταιρεία στερείται νόμιμη εκπροσώπηση», ανέφερε η ανακοίνωση του υπερταμείου.

Ωστόσο, αυτό που δεν αναφέρει το υπερταμείο είναι ότι η θητεία του απερχόμενου Δ.Σ. είχε παραταθεί πέρυσι για ένα έτος, χωρίς στο μεταξύ να προκηρύξει κάποια ανταγωνιστική διαδικασία αξιολόγησης και τοποθέτησης νέας διοίκησης στην κρατική επιχείρηση. Αντίθετα, το υπερταμείο όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, ακολούθησε μια εσωτερική διαδικασία επιλογής στελεχών. Τη διαδικασία αυτή το υπερταμείο χαρακτήρισε «απόλυτα αξιοκρατική» και σημείωσε ότι αξιοποιήθηκαν τα βιογραφικά που είχαν συλλεγεί από άλλες προσκλήσεις ενδιαφέροντος (RFIs). «Χρησιμοποιήθηκε η βάση δεδομένων βιογραφικών που έχουν κατατεθεί και αξιολογηθεί μέσω διαφόρων προσκλήσεων για εκδήλωση ενδιαφέροντος (RFIs) κατά τα τελευταία δύο χρόνια από την ίδρυση της ΕΕΣΥΠ, αλλά και μέσω έρευνας αγοράς (executive search) και αξιολόγησης κατάλληλων υποψηφίων που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη εξειδικευμένων και εγνωσμένου κύρους συμβούλων».

Η θητεία του νέου Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ θα είναι πενταετής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή