Ολοκληρώθηκε ο δεύτερος διαγωνισμός της ΔΕΗ για το LNG στη Ρεβυθούσα

Ολοκληρώθηκε ο δεύτερος διαγωνισμός της ΔΕΗ για το LNG στη Ρεβυθούσα

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποσότητα 130.000 κυβικών μέτρων υγροποιημένου φυσικού αερίου, το οποίο αντιστοιχεί σε 880.000 θερμικές MWh, συμβολαιοποίησε η ΔΕΗ με τη χθεσινή δεύτερη διαγωνιστική διαδικασία, στην οποία υπέβαλαν τελική προσφορά πέντε προμηθευτές. Μειοδότης αναδείχθηκε η εταιρεία ENI.

Αυτή η ποσότητα LNG θα αποθηκευθεί στις εγκαταστάσεις της Ρεβυθούσας, αξιοποιώντας έτσι πλήρως το slot που είχε δεσμευθεί, και θα καταναλωθεί εντός του Αυγούστου 2019 από τις μονάδες φυσικού αερίου της επιχείρησης.

Οπως αναφέρει η εταιρεία, με την τιμή που επετεύχθη εκτιμάται όφελος ύψους 11 εκατ. ευρώ για τη ΔΕΗ σε σχέση με το μεσοσταθμικό χαρτοφυλάκιο συμβάσεων. Ετσι, το συνολικό όφελος από τις δύο διαδικασίες προμήθειας (για Ιούλιο και Αύγουστο) υπερβαίνει τα 22 εκατ. ευρώ. Σε σχέση δε με τη μέχρι σήμερα ακολουθούμενη πολιτική για την προμήθεια φυσικού αερίου, το συνολικό ετήσιο όφελος εκτιμάται στα 30 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή