Προς έκτο συνεχόμενο μήνα ανόδου οδεύει το Χρηματιστήριο

Προς έκτο συνεχόμενο μήνα ανόδου οδεύει το Χρηματιστήριο

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ένα εντυπωσιακό φίνις, το οποίο χαρακτηρίστηκε από το μίνι ράλι σε επιλεγμένους τίτλους, ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε μια ανάσα από τις 860 μονάδες, με την ενεργοποίηση των αγοραστών να στέλνει ξανά τον τζίρο πάνω από τα 100 εκατ. ευρώ. Το «γύρισμα» των περισσότερων τραπεζικών τίτλων με την αγορά να βλέπει θετικά το deal Eurobank-Pimco, οι εξελίξεις γύρω από τον ΟΤΕ (+2,06%) και τη θυγατρική του στη Ρουμανία, που έστειλαν τη μετοχή του στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε ετών (12,86 ευρώ), και τα ισχυρά κέρδη σε Σαράντη (6,78%), Βιοχάλκο (+4,15%), Lamda Development (+3,25%), ΟΠΑΠ (+3,05%) και ΕΛΠΕ (+2,35%), στήριξαν τη δυναμική που έχει αποκτήσει το Χ.Α. το τελευταίο διάστημα, μη δίνοντας κανένα περιθώριο για διόρθωση. Σύμφωνα με τους αναλυτές, τα επόμενα σημεία αντίστασης για τον Γενικό Δείκτη είναι οι 862 και 890 μονάδες.

Σήμερα, 28 Ιουνίου, ολοκληρώνεται χρηματιστηριακά ο μήνας, καθώς και το πρώτο εξάμηνο έτους, με τον Γενικό Δείκτη να οδεύει (εκτός απροόπτου) προς τον έκτο συνεχόμενο μήνα ανόδου για φέτος. Συνολικά από τις αρχές του έτους τα κέρδη που σημειώνει το Χ.Α. είναι τα υψηλότερα διεθνώς, διαμορφούμενα στο 40%, με το ράλι των τραπεζών να είναι ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής, καθώς ο κλαδικός δείκτης καταγράφει άλμα της τάξης του 76%.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,80% στις 859,12 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 108,12 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 0,61%, στις 2.192,83 μονάδες, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 1,60% στις 1.313,91 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε στο +0,26% και στις 773,65 μονάδες. Η Alpha Bank ήταν η μόνη από τον κλάδο που κράτησε το αρνητικό πρόσημο (-1,12%), με την Πειραιώς να κλείνει στο +1,37%, την Eurobank στο +1,22 και την Εθνική στο +0,51%.

Η ελληνική κεφαλαιαγορά, αργά αλλά σταθερά, συνεχίζει την προδιαγεγραμμένη πορεία της μέχρι τις εθνικές εκλογές και, παρά τις κατά καιρούς μικροδιορθώσεις, οδεύει σε υψηλότερα επίπεδα, προεξοφλώντας ένα θετικό εκλογικό αποτέλεσμα, βάσει των κριτηρίων των «αγορών», σημειώνει ο Λουκάς Παπαϊωάννου της Fast Finance. Αν και μπορεί να διαφοροποιείται ελαφρώς το τελευταίο διάστημα, λόγω της προεξόφλησης της αυτοδύναμης πολιτικής αλλαγής, θα απαιτηθούν άμεσα και ριζικά μέτρα μετά τις εκλογές για να διατηρηθεί το κλίμα αισιοδοξίας που καλλιεργείται. Παράλληλα, όπως προσθέτει, η αυξημένη κινητικότητα μετοχών μικρής κεφαλαιοποίησης, που διασπούν σημαντικά μακροχρόνια τεχνικά επίπεδά τους με αυξημένους όγκους, συνεχίζεται και αυξάνεται, προϊδεάζοντας για υψηλότερα επίπεδα τιμών. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή