Επίθεση κατά Lamda από Σταθάκη – Φλαμπουράρη

Επίθεση κατά Lamda από Σταθάκη – Φλαμπουράρη

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι μάσκες έπεσαν αναφέρει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, με αφορμή την ανακοίνωση της Lamda Develοpment για την επένδυση στο Ελληνικό:

«Μέχρι χθες ο κ. Μητσοτάκης, με την ανοχή του κ. Λάτση, κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι δεν εκδίδει τις Υπουργικές Αποφάσεις για το Ελληνικό, και υποστήριζε ότι αυτός, εάν εκλεγεί, θα τις βγάλει αμέσως. Τώρα που εκδόθηκαν οι αποφάσεις, η εταιρεία του κ. Λάτση καταγγέλλει ότι εμποδίζουμε το έργο, που στην πραγματικότητα εμείς ολοκληρώσαμε και με δική της ευθύνη κωλυσιεργεί τόσους μήνες. Οι μάσκες έπεσαν.

Από τη μία πλευρά βρίσκεται η κυβέρνηση, που εισήλθε σε μια εκτεταμένη και αναλυτική διαβούλευση με τον επενδυτή, ενσωματώνοντας σημαντικό μέρος των παρατηρήσεών του σε πολεοδομικά και περιβαλλοντικά ζητήματα. Οι δε αλλαγές που υποστηρίζουν ότι αιφνιδιαστικά προέκυψαν σήμερα, δεν είναι παρά η εκ νέου διατύπωση των προβλέψεων του νομικού πλαισίου και του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.

Από την άλλη πλευρά βρίσκεται μια εταιρεία, σε προφανή συμφωνία με τη Νέα Δημοκρατία, που επιδιώκει να αλλάξει εκ νέου τη σύμβαση, υπέρ των συμφερόντων της και εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Μια νέα συμφωνία που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερα κέρδη για τον ιδιώτη, με περισσότερο μπετόν και άρα λιγότερο πράσινο, με περισσότερο ιδιωτικό και λιγότερο δημόσιο χώρο.

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν τις εκλογές, η αποκάλυψη είναι καλοδεχούμενη καθώς οι πολίτες μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους», αναφέρει ο κ. Σταθάκης στη δήλωσή του.

Για συνεργασία της Lamda Development με τον κ. Μητσοτάκη, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του και ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Φλαμπουράρης αναφέρει:

«Γίνεται ακόμη πιο φανερό ότι η συνεργασία της Lamda Development με τον κ. Μητσοτάκη συνεχίζεται και εντείνεται.

Από τη μια κατηγορούν την κυβέρνηση ότι καθυστερεί την έκδοση των Υπουργικών Αποφάσεων που αφορούν το Ελληνικό κι από την άλλη, την ώρα που εκδίδεται η πρώτη Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά το Μητροπολιτικό Πάρκο, με τήρηση όλων των απαραίτητων διαδικασιών και κανόνων και απόλυτο σεβασμό στη νομοθεσία που αφορά το περιβάλλον και τον πολιτισμό, έρχεται η καταγγελία.

Είναι φανερό ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετεί η στάση τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή