Μειωμένη η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα

Μειωμένη η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δυσαρεστημένοι από την αγοραστική κίνηση την Κυριακή 14 Ιουλίου, πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων κατά την οποία τα καταστήματα ήταν ανοικτά, εμφανίζονται οι έμποροι. Σύμφωνα με δειγματοληπτική έρευνα που πραγματοποίησε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), το 56% των επιχειρηματιών δηλώνει μη ικανοποιημένο από την κίνηση την Κυριακή, ενώ ευχαριστημένο δήλωσε το 19%.

Τρεις στους τέσσερις υποστήριξαν ότι ο τζίρος που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή ήταν μικρότερος από αυτόν που γίνεται τις καθημερινές και μόλις το 6% των συμμετεχόντων στην έρευνα ανέφερε ότι ήταν μεγαλύτερος.  Σε ποσοστό 58% οι μικρομεσαίοι έμποροι υποστηρίζουν ότι το άνοιγμα των Κυριακών δεν έχει συμβάλει καθόλου στην αύξηση της επισκεψιμότητας στα καταστήματα. Τέλος, το 67% θεωρεί ότι σε ένα γενικότερο πλαίσιο κυρίως οι πολύ μεγάλες επιχειρήσεις είναι αυτές που έχουν επωφεληθεί από τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γ. Καρανίκας απέδωσε τη χαμηλή αγοραστική κίνηση στις πολλές φορολογικές υποχρεώσεις των καταναλωτών αυτή την εποχή και υποστήριξε ότι το καλοκαιρινό κλίμα δεν ευνοεί τις αγορές εντός των αστικών κέντρων. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή