Στο τιμόνι του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού η κ. Αντζελα Γκερέκου

Στο τιμόνι του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού η κ. Αντζελα Γκερέκου

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H κ. Αντζελα Γκερέκου, η οποία κατά το παρελθόν είχε διατελέσει υφυπουργός με αρμοδιότητα τον τουρισμό, αναλαμβάνει τα ηνία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. «Η εμπειρία και οι γνώσεις της πάνω σε θέματα τουρισμού θα συμβάλουν στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου ΕΟΤ, προσαρμοσμένου στις νέες συνθήκες. Την καλωσορίζουμε και της ευχόμαστε καλή δύναμη», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Η Αντζελα Γκερέκου διατέλεσε υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, καθώς και υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου το 2009.

Ηταν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ από το 2004 (επανεξελέγη το 2007, το 2009 και τον Ιούνιο 2012), ενώ στις 6 Οκτωβρίου του 2009 τοποθετήθηκε υφυπουργός Πολιτισμού με αρμοδιότητα τον τουρισμό στην κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου.

Στις 8 Νοεμβρίου 2012, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τη διέγραψε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, στην οποία επανεντάχθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2013.

Το 2015 προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία και ήταν υποψήφια στον νομό Κέρκυρας.

Η κ. Γκερέκου αναλαμβάνει την ευθύνη για την προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος σε ένα δυσμενές διεθνές περιβάλλον. Χώρες που αποτελούν βασικές αγορές για τον ελληνικό τουρισμό, όπως η Γερμανία, βρίσκονται σε επιβράδυνση. Η Βρετανία, η δεύτερη μεγαλύτερη τουριστική αγορά για την Ελλάδα, είναι αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο ενός άτακτου Grexit, με αποτέλεσμα η λίρα να υποχωρεί, καθιστώντας τη χώρα μας ακριβότερη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή