Νέα επίθεση κατά ελεγκτή της ΑΑΔΕ από επαγγελματία

Νέα επίθεση κατά ελεγκτή της ΑΑΔΕ από επαγγελματία

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμη ένα περιστατικό βίαιης επίθεσης επαγγελματιών εις βάρος ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης. Το συμβάν, που αυτή τη φορά έλαβε χώρα στον Βόλο, είναι το δεύτερο σε διάστημα μόλις δέκα ημερών, γεγονός που προκαλεί εύλογα έντονες αντιδράσεις και αναμένεται να οδηγήσει την πολιτεία στη λήψη αυστηρότερων μέτρων.

Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα έγιναν γνωστά, κλιμάκιο ελεγκτών επισκέφθηκε το βράδυ της Πέμπτης για έλεγχο πιτσαρία στην περιοχή Πλατανιάς στον νομό Μαγνησίας. Κατά την ώρα που ο ελεγκτής συνέτασσε το φύλλο ελέγχου, ο άνδρας της ιδιοκτήτριας τον χτύπησε στο χέρι και προσπάθησε να επιτεθεί με καρέκλα στη γυναίκα ελεγκτή. Η γυναίκα απέφυγε την επίθεση, αλλά ο ελεγκτής εισήχθη στο νοσοκομείο και νοσηλεύεται με κάταγμα στην ωλένη. Ο δράστης εξαφανίστηκε για να αποφύγει το αυτόφωρο.

Η αστυνομία, που μετέβη στο κατάστημα, συνέλαβε την ιδιοκτήτρια, την οποία, όμως, άφησε ύστερα από λίγο ελεύθερη, καθώς είχε εμπλακεί στο συμβάν μόνο φραστικά.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών, στην οποία προαναγγέλλει αυστηροποίηση των ποινών για όσους ασκούν βία σε δημόσιους λειτουργούς εν ώρα καθήκοντος. Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών καταδικάζει τη νέα, απρόκλητη και άνανδρη επίθεση που δέχθηκαν εφοριακοί υπάλληλοι εν ώρα καθήκοντος. Εκφράζουμε τη στήριξή μας προς όλα τα στελέχη της ΑΑΔΕ που δίνουν τη μεγάλη μάχη κατά της φοροδιαφυγής. Ηδη, ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με στελέχη της υπηρεσίας που δέχθηκαν την επίθεση και εξέφρασε τη συμπαράστασή του.

Οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις κατά των εργαζομένων που εκτελούν το καθήκον τους θα λάβουν τη συντεταγμένη απάντηση της πολιτείας. Πρόθεσή μας είναι να αναλάβουμε άμεσα πρωτοβουλία, σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, λαμβάνοντας υπόψη και την εισήγηση της ΑΑΔΕ για την αυστηροποίηση των ποινών σε όσους ασκούν βία σε δημοσίους υπαλλήλους εν ώρα καθήκοντος. Το είπαμε και το εννοούμε: Δεν θα υπάρξει η παραμικρή ανοχή στη βία».

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Ιουλίου οδηγός φορτηγού μεταφορών στην Κρήτη επιτέθηκε σε τρεις ελεγκτές της ΑΑΔΕ, όταν του ζητήθηκε η διενέργεια ελέγχου των παραστατικών και των τιμολογίων για τα μεταφερόμενα είδη. Οι ελεγκτές γρονθοκοπήθηκαν από τον οδηγό φορτηγού και μάλιστα η μία ελεγκτής υπέστη ρήξη τυμπάνου. Και σε αυτή την περίπτωση ο δράστης είχε τραπεί σε φυγή για να εμφανιστεί στη συνέχεια μετά την παρέλευση του αυτοφώρου.

Η ΑΑΔΕ, πάντως, φαίνεται αποφασισμένη να σταματήσει τους ελέγχους, αλλά αντιθέτως να τους εντείνει ειδικά στις τουριστικές περιοχές. Τον Ιούνιο, ελέγχθηκαν 7.735 επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, με το μέσο ποσοστό παραβατικότητας να ανέρχεται σε 32% και τους περισσότερους ελέγχους να διεξάγονται στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή