Τα νέα πρόσωπα σε ΔΕΣΦΑ, Χρηματιστήριο Ενέργειας, ΕΑΓΜΕ και Κτηματολόγιο

Τα νέα πρόσωπα σε ΔΕΣΦΑ, Χρηματιστήριο Ενέργειας, ΕΑΓΜΕ και Κτηματολόγιο

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα νέα πρόσωπα στις διοικήσεις σε ΔΕΣΦΑ, Χρηματιστήριο Ενέργειας, ΕΑΓΜΕ (πρώην ΙΓΜΕ) καθώς και στο Κτηματολόγιο ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Θέση προέδρου στον ΔΕΣΦΑ αναλαμβάνει ο κ. Γιάννος Μιχόπουλος, ενώ για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στο Χρηματιστήριο Ενέργειας η κυβέρνηση προτείνει τον κ. Γιώργο Ιωάννου. Ο κ. Γιάννος Μιχόπολους είναι διδάκτωρ Φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Durham, στο Ηνωμένο Βασίλειο και περιφερειακός αντιπρόεδρος της Vestas Wind Systems (μεγάλη εταιρεία παραγωγής ανεμογεννητριών).

Διετέλεσε εμπορικός γενικός διευθυντής της Authentix (εταιρεία παραγωγής προϊόντων αντιμετώπισης της λαθρεμπορίας στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο) καθώς και διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (ξεκίνησε το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης) και ανώτερο διοικητικό στέλεχος της Shell International.

Ο κ. Γιώργος Ιωάννου είναι καθηγητής του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντής του Εργαστηρίου Διοικητικής Επιστήμης. Εχει διατελέσει επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Συστημάτων του Virginia Tech και διευθυντής του ΠMΣ MBA International του ΟΠΑ.

Γενικός διευθυντής στο ΕΑΓΜΕ τοποθετείται ο γεωλόγος Ανδρέας Τσώκος. Διαθέτει 12ετή εμπειρία στον χώρο της ενέργειας, την εκπόνηση Μελετών Σχεδιασμού Εργων ΑΠΕ, την παροχή υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου Εγκατάστασης Μονάδων Παραγωγής Ενέργειας (φωτοβολταϊκά πάρκα, αιολικά πάρκα, γεωθερμικά συστήματα, εγκαταστάσεις βιοαερίου) και την αδειοδότηση ενεργειακών έργων.

Στο Κτηματολόγιο τέλος, γενικός διευθυντής αναλαμβάνει ο κ. Στέφανος Κοτσώλης, πολιτικός μηχανικός (ΕΜΠ) και κάτοχος MBA από το Yale University στις ΗΠΑ. Εχει δραστηριοποιηθεί ως μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος σε κατασκευαστική εταιρεία για δημόσια και ιδιωτικά έργα. Επίσης, έχει διατελέσει τα τελευταία 19 χρόνια μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος σε εταιρεία αναπτύξεων και διαχείρισης ακινήτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή