Nέο ιστορικό ρεκόρ για το 10ετές ομόλογο

Nέο ιστορικό ρεκόρ για το 10ετές ομόλογο

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζεται η θεαματική υποχώρηση της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου αγγίζοντας το νέο ιστορικό ρεκόρ του 1,57. Στην αγορά καταγράφεται αγοραστικό ενδιαφέρον με αποτέλεσμα η τιμή του ομολόγου να σημειώνει περαιτέρω άνοδο και η απόδοση του να υποχωρεί στο 1,57% από 1,61% που κυμαίνονταν χθες το απόγευμα.

Ανάλογη πορεία ακολουθεί και η απόδοση του 5ετούς ομολόγου η οποία κυμαινόταν πριν απο λίγο στο 0,941% απο 0,951% χθες.

Το θετικό κλίμα στην αγορά ενίσχυσαν οι δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ ενώπιον του ευρωκοινοβουλίου. Η αντικαταστάτρια του Μάριο Ντράγκι στην ηγεσία της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας υποστήριξε ότι ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% ΑΕΠ στον οποίον εχει δεσμευτεί η Ελλάδα πρέπει να επανεξεταστεί με μεγάλη προσοχή.

Οπως είπε χαρακτηριστικά «η άποψη του ΔΝΤ και η δική μου, μιλώντας ακόμα ως ΔΝΤ, είναι ότι ο στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% της Ελλάδας είναι υπερβολικός και ασκεί υπερβολική πίεση στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας στην οποία στοχεύαμε.Το ΔΝΤ συνεχίζει να έχει την ίδια άποψη και καθώς η Ελλάδα βρίσκεται στη φάση ανάκαμψης είναι κάτι που θα πρέπει να επανεξετάσουμε με μεγάλη προσοχή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή