Επιμήκυνση προθεσμίας για τις 120 δόσεις ζητούν οι έμποροι της Αθήνας

Επιμήκυνση προθεσμίας για τις 120 δόσεις ζητούν οι έμποροι της Αθήνας

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιμήκυνση της προθεσμίας για τη ρύθμιση με τις έως 120 δόσεις, υπό προϋποθέσεις, ζήτησε το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών από τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Νότη Μηταράκη. Οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου, κατά τη συνάντηση που είχαν χθες με τον υφυπουργό, ζήτησαν για όσους επιχειρηματίες έχουν συσσωρεύσει υποχρεώσεις μέσα στην κρίση, την επιμήκυνση της προθεσμίας της ευνοϊκής ρύθμισης των 120 δόσεων, τη δημιουργία κινήτρων για την επαναφορά τους στην ενεργό οικονομική δραστηριότητα, καθώς και την ενοποίηση των οφειλών τους στο ΚΕΑΟ/ΕΦΚΑ, ώστε να είναι δυνατή η συνολική ρύθμιση και η αποπληρωμή τους. 

Παράλληλα, ζητήθηκε η θεσμοθέτηση ενός συστήματος επιβράβευσης για τους συνεπείς επιχειρηματίες, που για άλλη μια φορά ήταν αυτοί που στήριξαν την προσπάθεια της χώρας να βγει από την κρίση, η αποκατάσταση της αναλογικότητας στις συντάξεις καθώς και η θέσπιση ενός ορίου καταβολής ανώτατης κλίμακας, έως του ποσού των 1.000 ευρώ.

Τέλος, συζητήθηκε η διαμόρφωση ενός συστήματος που θα διευκολύνει την καταβολή μπόνους στους εργαζομένους, το οποίο μπορεί να αποτελέσει μια έμμεση αύξηση των εισοδημάτων τους χωρίς τεράστιες επιβαρύνσεις, την οργάνωση μιας ομάδας έμπειρων στελεχών, προερχόμενης από τον πρώην ΟΑΕΕ, για την άμεση διεκπεραίωση αιτημάτων υπολογισμού και καταβολής των χιλιάδων εκκρεμών συντάξεων, αλλά και τη στελέχωση των τμημάτων του ΟΑΕΕ με άτομα που προέρχονται από αυτόν και μπορούν να ανταποκριθούν στις πολύπλοκες απαιτήσεις των ασφαλισμένων.

Επιπροσθέτως, αποφασίστηκε η δημιουργία ενός διαύλου επικοινωνίας μεταξύ του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών και του υπουργείου, με στόχο την εμπέδωση κλίματος συνεργασίας.

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Νότης Μηταράκης έδειξε, σύμφωνα με πληροφορίες, ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις προτάσεις του συλλόγου, όπως η δημιουργία μιας επένδυσης, κοινωφελούς σκοπού, που θα μπορούσε να δώσει πνοή στο παραμελημένο εμπορικό κέντρο και να ωφελήσει τις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις της περιοχής. 

Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε, «στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα και συνεισφέρουμε σε πρωτοβουλίες που δίνουν πνοή στις μικρές ελληνικές επιχειρήσεις που το έχουν ανάγκη, ενώ αντιμετωπίζουμε θετικά, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, την πρόταση δημιουργίας της “Στέγης Ελληνικής Επιχειρηματικότητας”».

Αλλά και ο πρόεδρος του ΕΣΑ Σταύρος Καφούνης δήλωσε αισιόδοξος για την ανταπόκριση που βρήκαν τα αιτήματα του εμπορικού κόσμου, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα είναι στο πλευρό της πολιτείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή