Εσπασε το φράγμα των 3 εκατ. επιβατών τον Αύγουστο ο ΔΑΑ

Εσπασε το φράγμα των 3 εκατ. επιβατών τον Αύγουστο ο ΔΑΑ

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζεται η ανοδική πορεία της επιβατικής κίνησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, ο οποίος έσπασε το ρεκόρ των 3 εκατ. επιβατών τον Αύγουστο που μας πέρασε. Σε ποσοστιαία βάση η αύξηση της κίνησης άγγιξε το 5,2% και οι επιβάτες εξωτερικού ενισχύθηκαν κατά 8,1%. Στον αντίποδα, η επιβατική κίνηση εσωτερικού μειώθηκε κατά 1,1% σε σχέση με τον περυσινό Αύγουστο. Συνολικά το 8μηνο του 2019 το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» εξυπηρέτησε 17,28 εκατ. επιβάτες καταγράφοντας αύξηση 6,7%. Ενισχυμένη καταγράφηκε, το διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου, η κίνηση εξωτερικού και εσωτερικού, με το εσωτερικό δίκτυο να εμφανίζει σχετική συγκράτηση. Ειδικότερα, το παραπάνω 8μηνο αυξήθηκε η κίνηση εξωτερικού κατά 8,8% και η κίνηση εσωτερικού κατά μόλις 2,2%.

Την καλύτερη επίδοση στο δίκτυο εσωτερικού κατέγραψε ο Φεβρουάριος (αύξηση 10,7%), ενώ σε υψηλά επίπεδα διαμορφώθηκε και η αύξηση της κίνησης τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο (7,9% αντίστοιχα και οι δύο μήνες). Τον Απρίλιο και τον Μάιο ο ρυθμός αύξησης της κίνησης διαμορφώθηκε κάτω του 1%, ενώ Ιούλιος και Αύγουστος εμφάνισαν μείωση στην κίνηση (-0,7% και -1,1% αντίστοιχα). Αντιθέτως, η κίνηση εσωτερικού εμφανίζει διψήφιο ρυθμό αύξησης και τον Φεβρουάριο (11,6%) και τον Ιούνιο (10,2%), με τη χαμηλότερη επίδοση να παρατηρείται τον Ιούλιο όπου η αύξηση περιορίστηκε στο 6,9%. Κατά το διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου η συνολική κίνηση ενισχύθηκε κατά 6,7% με την καλύτερη επίδοση να καταγράφεται τον Φεβρουάριο (11,3%), ακολουθούμενη από τον Μάρτιο και τον Ιανουάριο (8,9% και 8,4% αντίστοιχα).

Ανάλογη πορεία ακολουθούν και οι κινήσεις αεροσκαφών το παραπάνω διάστημα, κατά το οποίο εξυπηρετήθηκαν συνολικά 154.311 πτήσεις, ενισχυμένες κατά 5,3% σε σχέση με πέρυσι. Οι πτήσεις εσωτερικού ενισχύθηκαν κατά 7,7% και οι αντίστοιχες εξωτερικού κατά 3,6%. Ο καλύτερος μήνας από πλευράς κινήσεων αεροσκαφών ήταν ο Φεβρουάριος (9,5%) με 14,3% αύξηση στις πτήσεις εσωτερικού και 6,3% στις πτήσεις εξωτερικού. Ακολουθεί ο Ιανουάριος (9,4%) με το εσωτερικό να καταγράφει αύξηση 17,1% και το εξωτερικό 4,4%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή