Επαναξιολόγηση στο πόθεν έσχες των δημοσίων

Επαναξιολόγηση στο πόθεν έσχες των δημοσίων

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη διαδικασία της επαναξιολόγησης θα τεθούν υφιστάμενες πολιτικές στον χώρο της δημόσιας διοίκησης.

Με αυτήν τη γραμμή πλεύσης, συνέχειας και αναδιοργάνωσης, απευθύνθηκε ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης και Εσωτερικών στους συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ, τους οποίους επισκέφτηκε στα γραφεία της συνδικαλιστικής οργάνωσης, συνοδευόμενος από τους υφυπουργούς κ. Λ. Παπαδήμα και Στ. Μπένο.

Ο κ. Σκανδαλίδης επέμεινε στον πραγματικό εκσυγχρονισμό ιεράρχησης και ανάδειξης των υπαλλήλων, τονίζοντας ότι η διαδικασία αξιολόγησης θα ξεκινήσει από τα κυβερνητικά μέτρα, στα οποία εντάσσεται και το περίφημο πόθεν έσχες των δημοσίων υπαλλήλων. Χαρακτήρισε το μισθολόγιο στο Δημόσιο «κατ’ ευφημισμόν ενιαίο» και υποσχέθηκε την άρση των μισθολογικών ανισοτήτων, μεταξύ υπουργείων και κλάδων. Αναφορικά με το Ασφαλιστικό, δεσμεύτηκε ότι κατά τη διαδικασία της μεταρρύθμισης δεν θα θιγούν οι κατώτατες συντάξεις, ενώ συμφώνησε στην ανάγκη διαλόγου για τις αναγκαίες τομές στον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα.

Ο κ. Σκανδαλίδης ανακοίνωσε ότι θα αποστείλει μέσα στον Νοέμβριο πλαίσιο διαλόγου για την αξιολόγηση και τη στοχοθεσία στο Δημόσιο, ενώ επέμεινε στη διατήρηση μιας «διαρκούς σχέσης διαλόγου» με την ΑΔΕΔΥ. Πάντως, χωρίς να παρέχει ουδεμία, επί της ουσίας, δέσμευση εξασφάλισε ήδη την αποδοχή του νέου ύφους που εισήγαγε στις σχέσεις του υπουργείου με την ΑΔΕΔΥ. Χρ. Κοψίνη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή