Μείωση εισφορών έναντι απολύσεων προτείνουν οι ξενοδόχοι

Μείωση εισφορών έναντι απολύσεων προτείνουν οι ξενοδόχοι

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δέκα μέτρα για τη στήριξη της τουριστικής βιομηχανίας, προκειμένου να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις από το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου, θα προτείνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος στον νέο υπουργό Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλο.

Σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την έκθεση «Φιλοξένια» που ανοίγει τις πύλες της αναμένεται να δώσει το στίγμα της τουριστικής του πολιτικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα πρώτα σημεία που θα αναδείξει ο κ. Τζοχατζόπουλος είναι και η στήριξη των θέσεων απασχόλησης σε τουριστικές επιχειρήσεις στην περιφέρεια και τη χειμερινή περίοδο. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έχουν καταγραφεί από τους εκπροσώπους των ξενοδόχων, η μείωση στις διανυκτερεύσεις των αθηναϊκών ξενοδοχείων κατά τη χειμερινή περίοδο 2001-2002 θα είναι της τάξης του 50%, παρά το γεγονός ότι 4 κεντρικά ξενοδοχεία της Αθήνας (Μεγάλη Βρετάνια, Hilton, President, Ηλέκτρα) θα βρεθούν κατά τη φετινή περίοδο εκτός λειτουργίας λόγω επενδυτικών προγραμμάτων εκσυγχρονισμού τους.

Μεταξύ των σημαντικότερων μέτρων που ζητείται να ληφθούν είναι η μείωση κατά 25% των εργοδοτικών εισφορών προκειμένου να αποτραπούν οι σχεδιαζόμενες απολύσεις προσωπικού, η αναστολή είσπραξης του σπατοσήμου για ένα χρόνο, η μείωση των τελών στο αεροδρόμιο των Σπάτων και η αύξηση των ποσοστών επιχορήγησης επενδύσεων εκσυγχρονισμού ξενοδοχείων από τον Αναπτυξιακό Νόμο σε 40%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή