Οι επενδυτές επικρότησαν την Deutsche Bank παρά τις μεγάλες απώλειες

Οι επενδυτές επικρότησαν την Deutsche Bank παρά τις μεγάλες απώλειες

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φρανκφούρτη. Πτώση καθαρών κερδών, κατά 49%, ανακοίνωσε χθες η Deutsche Bank, για το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ένα αποτέλεσμα που παραδόξως επιδοκίμασαν οι αγορές, με την τιμή της μετοχής της να ανεβαίνει κατά περίπου 3,5%, τις μεσημεριανές ώρες της συνεδρίασης. Τα αποτελέσματα αυτά, που γνωστοποιήθηκαν 24 ώρες πριν από την προγραμματισμένη ημέρα, οφείλονται εν μέρει στην πτώση της αξίας των περιουσιακών στοιχείων του γερμανικού τραπεζικού κολοσσού, κατά 408 εκατομμύρια ευρώ, λόγω κατολίσθησης των επενδύσεών της σε μετοχές τηλεπικοινωνιών και τεχνολογίας μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Ενας ακόμη παράγοντας που συνέβαλε στην πτώση της κερδοφορίας της Deutsche είναι η αύξηση των προβλέψεων για επισφάλια κατά 39%, φθάνοντας τα 132 εκατομμύρια ευρώ, δεδομένων των συνεπειών της επιβράδυνσης της οικονομίας στο μεγάλο χαρτοφυλάκιο πιστώσεων που διαθέτει.

Από την άλλη πλευρά, όμως, η σημαντική άνοδος των εσόδων της από τη διαπραγμάτευση αξιών, κατά 48% -φθάνοντας το αξιόλογο ποσό των 2.347 δισ. ευρώ- έδρασε ως αντισταθμιστικός παράγοντας στα αποτελέσματα του κολοσσού. Παράλληλα, η φορολογία στα έσοδα της Deutsche μειώθηκε κατά 38%.

Εν κατακλείδι, τα καθαρά κέρδη της ανήλθαν το τρίτο τρίμηνο στα 303 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών περιορίζονταν στα 299 εκατομμύρια. Η αγορά αντέδρασε θετικά στα αποτελέσματα της Deustche, καθότι κρίθηκε ότι η απόδοσή της ήταν δυναμική την προαναφερόμενη περίοδο στο πλαίσιο ενός λίαν απαισιόδοξου παγκόσμιου οικονομικού κλίματος.

Είναι αξιοσημείωτο ότι, σύμφωνα με πηγή προκείμενη στη διοίκηση της τράπεζας, δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο πρόσθετων απολύσεων, πέραν των 2.600 που έχουν ήδη ανακοινωθεί. Εάν, όντως, ισχύει κάτι τέτοιο τότε η Deutsche αποτελεί μια από τις εξαιρέσεις του κανόνα, καθότι είναι λίγες οι τράπεζες που έχουν αποφύγει τη μεγάλη μείωση του προσωπικού τους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche, Ρολφ Μπριούερ, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι δεν επιθυμεί την αποσταθεροποίηση του προσωπικού του σε μια επικείμενη άνθηση της δραστηριότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή