ΠΡΟΣΩΠΟ/Μαϊκλ Τρεσοου

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι οικιακές συσκευές μέχρι πρότινος ήταν συνδεδεμένες με απλές κουζίνες, ψυγεία και πλυντήρια εντούτοις, με το πλήρωμα του χρόνου και τη ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτά τα μεγάλα λευκά αντικείμενα τείνουν να μεταμορφωθούν σε υπερσύγχρονες δικτυωμένες συσκευές με «νοημοσύνη» και «επικοινωνιακές ικανότητες».

Ισως η λογική αυτή να πρυτάνευσε, όταν επελέγη ως νέος επικεφαλής της τηλεπικοινωνιακής Ericsson ο Μάϊκλ Τρέσοου, ο διευθύνων σύμβουλος της Electrolux, η οποία κατασκευάζει οικιακές συσκευές προηγμένης τεχνολογίας και αισθητικής άλλωστε, ο κ. Τρέσοου ήταν από τους πρωτοπόρους στον πειραματισμό για το ηλεκτρονικό σπίτι του μέλλοντος με τα ελεγχόμενα από υπολογιστές ψυγεία, λόγου χάριν.

Το μαχαίρι στο κόκκαλο…

Ο Μάϊκλ Τρέσοου, γνωστός για την κομψότητά του, είναι ένας άνθρωπος, που δεν φοβάται να έλθει αντιμέτωπος με ένα σοβαρό πρόβλημα και να χτυπήσει το κακό στη ρίζα του. Κι αυτό θα του χρησιμεύσει πολύ, όταν αναλάβει πρόεδρος του Δ.Σ. της ζημιογόνου Ericsson στη θέση του επί δωδεκαετίας διατελούντος Λαρς Ράμκβιστ. Η ανάληψη των νέων του καθηκόντων θα πραγματοποιηθεί το Μάρτιο του 2002, οπότε και αναμένεται να εφαρμόσει επιτέλους πρόγραμμα εξυγίανσης της Ericsson, η οποία συμβολίζει τη σουηδική πρωτοπορία στην τεχνολογία.

Ο αποχωρών Ράμκβιστ θεωρείται ότι ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την οικονομική αιμορραγία της εταιρείας, στην οποία συμμετέχει η πανίσχυρη οικογένεια Γουάλενμπεργκ με μεγάλα μερίδια όπως και άλλες σουηδικές επιχειρήσεις. Ο Μάϊκλ Τρέσοου έχει στενές σχέσεις μαζί της και ένα από τα εύσημά του στην επιχειρηματική του ζωή ήταν ο διπλασιασμός των κερδών στην βιομηχανία Atlas Copco, στην οποία επίσης διαθέτουν ποσοστό οι Γουάλενμπεργκ. Προφανώς, οι τελευταίοι αναμένουν ανάλογα αποτελέσματα και στην Ericsson.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή