ΣΗΜΕΡΑ

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζημίες 558 εκατομμυρίων ευρώ εμφάνισε κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους ο τηλεπικοινωνιακός κολοσσός Alcatel. Η διοίκηση της εταιρείας προνάγγειλε 10.000 απολύσεις για το 2002 και οι επενδυτές έσπευσαν να επιβραβεύσουν με άνοδο της μετοχής της κατά 5%

Αμερικανική συρρίκνωση

Πιο κοντά στον θεωρητικό ορισμό της ύφεσης βρίσκεται από χθες η αμερικανική οικονομία. Το αμερικανικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 0,4% το τρίτο τρίμηνο του έτους. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συρρίκνωση της τελευταίας δεκαετίας.

Προϋπολογισμός. Ευέλικτα αντιμετώπισε τις πιέσεις της αντιπολίτευσης, χθες στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομίας. Απέφυγε να αποδοκιμάσει το σχέδιο Παπαντωνίου για τον προϋπολογισμό του 2002, αλλά και δεν δεσμεύτηκε για τον ρυθμό ανάπτυξης του επόμενου έτους.

Σοφοκλέους. Οι πληροφορίες για το μεγάλο deal Εθνικής-Αlpha έφτασαν νωρίς χθες στη Σοφοκλέους, εκτινάσσοντας τον Γενικό Δείκτη κατά 3,59% και ειδικά τον τραπεζικό δείκτη κατά 5,05%. Ανάλογη αύξηση εμφάνισε και ο τζίρος.

Εσοδα. Ο ισχνός τζίρος του ΧΑΑ πάντως έχει και το αντίκρισμά του στο δημόσιο ταμείο. Τα έσοδα από τις συναλλαγές την περίοδο Ιανουαρίου- Οκτωβρίου εμφανίζουν υστέρηση 240 δισ.

Φάρμακα. Ολο και περισσότερα χρήματα από την τσέπη μας πληρώνουμε για τα φάρμακα. Η ιδιωτική δαπάνη εκτινάχθηκε στα 241 δισ. το 2000, έναντι 117 δισ. το 1995.

Συντάξεις. Σε δύο το πολύ μήνες θα είναι υποχρεωμένες οι υπηρεσίες του ΙΚΑ να εκδίδουν προσωρινή σύνταξη στους δικαιούχους, σύμφωνα με την εγκύκλιο του διοικητή του Ιδρύματος.

Q&R. Πιλοτικό έργο που θα επιτρέπει στους ψηφοφόρους να ψηφίζουν αδιάβλητα από το σπίτι ανέλαβε η θυγατρική του Ομίλου Πουλιάδη Q&R.

Deutsche Bank. Βουτιά κατά 49% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της Deutsche Bank, για το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, οι αγορές ωστόσο την επιβράβευσαν με άνοδο της μετοχής της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή