Στην Q&R έργο που επιτρέπει στους πολίτες να ψηφίζουν από το σπίτι

Στην Q&R έργο που επιτρέπει στους πολίτες να ψηφίζουν από το σπίτι

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκπόνηση ενός σημαντικού έργου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μέσω του οποίου θα επιτρέπεται στους πολίτες της Ευρώπης να ψηφίζουν από το σπίτι τους, ανέλαβε η Quality & Reliability (Q&R). Η θυγατρική του Ομίλου Πουλιάδη θα συμμετάσχει στο έργο e-Vote που έχει ως στόχο την εξασφάλιση όλων των εχέγγυων μυστικότητας για τον ψηφοφόρο, ώστε να μπορεί να εγγράφεται και να ψηφίζει στις εκλογές από το σπίτι του μόνο με τη χρήση ενός προσωπικού υπολογιστή και ενός προγράμματος περιήγησης στο Διαδίκτυο. Στην υλοποίηση του έργου, προϋπολογισμού 1,1 δισ. δραχμών, συμμετέχουν επίσης πανεπιστημιακοί φορείς από την Ελλάδα και τη Γερμανία, ειδικοί σε θέματα ασφάλειας δεδομένων, αλλά και πιλοτικοί χρήστες (μεγάλοι δήμοι από την Ευρώπη).

Το e-Vote θα περατωθεί σε 30 μήνες και η χρηματοδότησή του γίνεται κατά 50% από την Ευρωπαϊκή Ενωση και κατά 50% από τους ιδιωτικούς φορείς που συμμετέχουν. Συντονιστής του έργου, αλλά και κύριος δημιουργός των εφαρμογών λογισμικού, είναι η Q&R και η θυγατρική της Q&R International. Στόχος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μέσα από την πρωτοβουλία e-Europe που περιλαμβάνει και άλλες αντίστοιχες πρωτοβουλίες, είναι να υπάρξει λύση στα προβλήματα εγγραφών, μετακινήσεων, ψηφοφοριών και καταμετρήσεων.

Με δεδομένο ότι οι εταιρείες leasing είναι κεφαλαιοβόρες, αν τελικά συγχωνευθούν οι ΕΤΒΑ και Πειραιώς Leasing, θα αποκτήσουν απαραίτητη κεφαλαιακή επάρκεια που προσφέρει το πλεονέκτημα διατήρησης των περιθωρίων κέρδους και ταυτόχρονα τη δυνατότητα ανάπτυξης νέων υπηρεσιών, προϊόντων και συνεργασιών αλλά και την ικανότητα ανάληψης μεγάλων συμβάσεων,.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή