ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Alpha Trust: προϊόντα με… ευρωπαϊκό αέρα

Με ευρωπαϊκό αέρα μετά την πρόσφατη εξαγορά της λονδρέζικης Τaylοr & Young, κινείται πλέον η Alpha Trust, προετοιμάζοντας τις επόμενες κινήσεις της τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Λονδίνο. Πολύ σύντομα η Τaylοr & Young πρόκειται να διαθέσει στη Βρετανία ένα νέο επενδυτικό προϊόν, αποτελώντας το πρώτο δείγμα γραφής της νέας διοίκησης της εταιρείας. Πρόκειται για ένα fund of hedge funds το οποίο θα δραστηριοποιείται κατά βάση σε αμερικανικές αγορές, ενώ θα είναι συντηρητικής υφής.

Παράλληλα εξετάζεται και η δημιουργία νέων προϊόντων, ενώ διερευνώνται οι δυνατότητες διάθεσης επενδυτικών προϊόντων της Alpha Trust στο Λονδίνο ή της Τaylοr & Young στην Ελλάδα. Ωστόσο σε πρώτη φάση εξετάζονται νομικά τα όποια φορολογικά προβλήματα δυσχεραίνουν την υλοποίηση των σχεδίων. Η εξαγορά της εταιρείας ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο, ενώ δραστηριοποιείται στον χώρο του private banking και διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 160 δισ. δρχ. Το 60% της εταιρείας πέρασε στον έλεγχο της Alpha Trust, ενώ το υπόλοιπο 40% παρέμεινε στους παλαιούς βασικούς μετόχους της ξένης εταιρείας, οι οποίοι παραμένουν σε επιτελικές θέσεις.

Ανταλλαγή προσωπικού

Στελέχη της ελληνικής εταιρείας δεν κρύβουν την αισιοδοξία τους και εκτιμούν ότι η παρουσία σε μια τόσο απαιτητική και σκληρή αγορά όπως αυτή του Λονδίνου θα την ενδυναμώσει αποφασιστικά. Ηδη προετοιμάζονται προγράμματα ανταλλαγής προσωπικού των δύο εταιρειών, ενώ θα δημιουργηθούν «υπερομάδες» από στελέχη των δύο εταιρειών που θα παρακολουθούν κλάδους σε ευρωπαϊκή κλίμακα. Οσον αφορά τις εγχώριες δραστηριότητες στην τελική ευθεία για την είσοδό της στη Σοφοκλέους βρίσκεται η Alpha Trust Ανδρομέδα, η οποία έχει εξασφαλίσει την έγκριση του ΧΑΑ. Εκτός απροόπτου οι εγγραφές για την εισαγωγή της θα πραγματοποιηθούν εντός του μηνός.