Καθησυχάζει τα στελέχη του ο κ. Σ. Κόκκαλης

Καθησυχάζει τα στελέχη του ο κ. Σ. Κόκκαλης

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αγαπώ τη χώρα μου και την Intracom», είπε χθες ο πρόεδρος της Ιντρακόμ, Σωκράτης Κόκκαλης, τονίζοντας, ενώπιον 100 στελεχών των επιχειρήσεων του ομίλου, ότι ο ίδιος θα είναι παρών σε όλες τις εξελίξεις για την κατάκτηση των νέων στόχων και διέψευσε κατηγορηματικά όλα τα σενάρια που τον φέρουν να αποχωρεί από την εταιρεία και τη χώρα.

Παρήλθαν σχεδόν δύο μήνες από τη στιγμή που ο κ. Κόκκαλης ρευστοποίησε τέσσερα πακέτα μετοχών περιορίζοντας τη συμμετοχή του στην Ιντρακόμ περίπου στο 30%, οπότε και άρχισαν να ερμηνεύονται κατά το δοκούν οι κινήσεις του αυτές.

Πριν από τα τέλη Σεπτεμβρίου ακυρώθηκε προγραμματισμένη συγκέντρωση όλου του προσωπικού του ομίλου, στο οποίο θα ομιλούσε ο κ. Κόκκαλης, επιχειρώντας να καθησυχάσει τις ανησυχίες για πιθανές απολύσεις λόγω της συγχώνευσης Ιντρακόμ – Ιντρασόφτ. Χθες ο κ. Κόκκαλης, ενώπιον των στελεχών του, υποστήριξε ότι παρά την παγκόσμια ύφεση η Ιντρακόμ δεν θα ακολουθήσει αμυντική στρατηγική συρρίκνωσης και δεν θα προβεί σε απολύσεις. Ωστόσο, αν οι προαναφερθείσες δηλώσεις του κ. Κόκκαλη είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένες για τη διατήρηση των ήδη διαταραγμένων ισορροπιών στον όμιλο, η κινητικότητα και η αναστάτωση ανωτάτων στελεχών του ιδίου ομίλου δείχνει ότι κάτι άλλο κυοφορείται. Ηδη από τα υψηλά κλιμάκια της Ιντρακόμ με δέος αντιμετωπίζεται το ενδεχόμενο ενός υπερατλαντικού management, άμεσου ή έμμεσου, με ή χωρίς τη συναίνεση του κ. Κόκκαλη, ο οποίος, ανεξάρτητα από τις εξελίξεις, μετά τη συγχώνευση Ιντρακόμ – Ιντρασόφτ θα περιορίσει το ποσοστό του γύρω στο 20%.

Πάντως, παράγοντες της τραπεζικής αγοράς που γνωρίζουν περισσότερα απ’ όσα δημοσιοποιούνται επισήμως, κάνουν λόγο για άρδην ανατροπή του τοπίου στην Intracom αλλά και για νέο ρόλο του κ. Κόκκαλη, εναρμονισμένου με τις στοχεύσεις ξένου επενδυτή ή τοποτηρητή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή