Δραματική η μείωση παραγωγής και παραγγελιών στη βιομηχανία των ΗΠΑ

Δραματική η μείωση παραγωγής και παραγγελιών στη βιομηχανία των ΗΠΑ

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα Υόρκη. Σε επίπεδα χαμηλότερα ακόμα και από αυτά της ύφεσης του 1990-91 υποχώρησε η δραστηριότητα του αμερικανικού μεταποιητικού κλάδου στη διάρκεια του Οκτωβρίου, ενώ μεγάλο ποσοστό της υποχώρησης αποδίδεται στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με την έκθεση του ΝΑΡΜ, η δραστηριότητα των αμερικανικών εργοστασίων τον Οκτώβριο υποχώρησε στο 39,8 -τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 1991- έναντι 47 τον Σεπτέμβριο. Τόσο οι νέες παραγγελίες όσο και η παραγωγή των εργοστασίων σημείωσαν μία από τις μεγαλύτερες υποχωρήσεις που έχουν καταγραφεί στη σύγχρονη ιστορία, καθώς οι τρομοκρατικές επιθέσεις του Σεπτεμβρίου επηρέασαν δραματικά την οικονομική δραστηριότητα, όπως τονίζεται στη μηνιαία έκθεση του ΝΑΡΜ.

Ενδεικτικό των συνεπειών που είχαν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στη ζήτηση είναι το γεγονός ότι οι νέες παραγγελίες μειώθηκαν από το 50,3 τον Σεπτέμβριο στο 38,3 τον Οκτώβριο, ενώ ο δείκτης της παραγωγής υποχώρησε από το 51,3 στο 40,9. Πριν από μόλις δύο μήνες, οι δείκτες αυτοί έδειξαν για πρώτη φορά μετά τα μέσα του 2000 ενδείξεις ανάκαμψης, ενισχύοντας το αίσθημα ότι η αμερικανική οικονομία εισερχόταν σε φάση ανάκαμψης. «Ολα δείχνουν ότι μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις, επιστρέψαμε στα επίπεδα των προηγούμενων έξι με εννέα μηνών», τονίζει ο πρόεδρος της ομάδας ερευνών του ΝΑΡΜ Νόρμπερτ Ορε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή