Προπομπός ραγδαίων εξελίξεων

Προπομπός ραγδαίων εξελίξεων

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμφωνία μείζονος σημασίας που θα ανατρέψει τις ισορροπίες της ελληνικής επιχειρηματικής σκηνής αποτελεί η συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με την Alpha Bank, υπογραμμίζουν τα στελέχη του χρηματιστηριακού κόσμου και τονίζουν ότι η Σοφοκλέους θα εγκαταλείψει την εσωστρέφεια των τελευταίων 26 μηνών, αφού ανοίγει ο «ασκός του Αιόλου» και απελευθερώνονται οι υγιείς δυνάμεις της αγοράς.

Με δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΧΑΑ κ. Παναγιώτης Αλεξάκης υπογραμμίζει ότι η συγχώνευση των δύο τραπεζών θα βοηθήσει το κλίμα στο χρηματιστήριο, ενώ ανέφερε ότι αναμένονται στο μέλλον και άλλες θετικές εξελίξεις οι οποίες με τη σειρά τους θα βοηθήσουν στην περαιτέρω βελτίωση του κλίματος στη χρηματιστηριακή αγορά. Παράλληλα, ο κ. Αλεξάκης παρότρυνε τις εισηγμένες εταιρείες να προχωρήσουν σε νέες συνεργασίες και συγχωνεύσεις, προκειμένου έτσι να αυξήσουν το μέγεθός τους και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του διεθνούς ανταγωνισμού.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Χρηματιστηριακής κ. Γιάννης Τσαμουργκέλης με δηλώσεις του στην «Οικονομική Καθημερινή» μιλάει για κίνηση μείζονος σημασίας, που θα απελευθερώσει της υγιείς δυνάμεις της αγοράς και θα δώσει ώθηση στην Κεφαλαιαγορά και προσθέτει ότι οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και θα επισπευσθούν μεγάλες επιχειρηματικές συμφωνίες. Ο χρηματιστής και γενικός γραμματέας του ΣΜΕΧΑ Κωνσταντίνος Πεντεδέκας δηλώνει τα εξής: «Πρόκειται για μεγάλο γεγονός, που θα δημιουργήσει νέες συνθήκες και θα βγάλει τη Σοφοκλέους από το μαρασμό και την απαξίωση των τελευταίων μηνών. Πρέπει όμως να τονίσω ότι από μόνη της αυτή η κίνηση δεν είναι πανάκεια και θα πρέπει να ακολουθήσουν και άλλες επιχειρηματικές εξελίξεις για να απελευθερωθούν οι υγιείς δυνάμεις της αγοράς».

Μετά τις εντυπωσιακές εξαγγελίες το ενδιαφέρον πλέον εστιάζεται στις κινήσεις σχηματοποίησης του ενιαίου ομίλου. Θέματα όπως η λειτουργικότητα και το πάντρεμα των διαφορετικών φιλοσοφιών αποτελούν τη μεγάλη πρόκληση, δεδομένου ότι τα δύο ιδρύματα έχουν ήδη πολύ ισχυρή αυτόνομη παρουσία στον χρηματοοικονομικό τομέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή