ΣΗΜΕΡΑ

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ευρώ γίνεται και εικαστικό γεγονός. Οσοι περάσουν τις ημέρες αυτές από το Ζάππειο θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν τι είδους συνειρμούς γεννά το κοινό νόμισμα στους καλλιτέχνες..

Επιδοτούνται 46.000 θέσεις εργασίας

Με το ποσό των 70 δισ. δραχμών θα επιδοτηθούν οι ελληνικές επιχειρήσεις για την πρόσληψη 46.000 ανέργων, την περίοδο 2001-2006. Η επανενεργοποίηση των προγραμμάτων «νέων θέσεων εργασίας» έρχεται ένα χρόνο μετά τη λήξη των αντίστοιχων προγραμμάτων του 2000 από τα οποία είχαν ωφεληθεί περί τους 40.000 ανέργους. Ο μικρότερος αριθμός δικαιούχων οφείλεται σε προσαρμογή σε υποδείξεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ε.Ε., ώστε οι επιδοτήσεις των επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων να συνιστούν περιπτώσεις αθέμιτου ανταγωνισμού. Ως αποτέλεσμα, η περίοδος επιδότησης περιορίζεται από 18 σε 12 μήνες, ενώ περιλαμβάνεται και υποχρέωση του εργοδότη να απασχολήσει τον εργαζόμενο για 6 επιπλέον μήνες.

Ακτές. Σχέδιο για μια πιο αποτελεσματική αξιοποίηση των ακτών και των δικαιωμάτων στον αιγιαλό εκπονεί και θα εφαρμόσει πιλοτικά η εταιρεία «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα».

Γ’ ΚΠΣ. Η ποιοτική απορρόφηση των κονδυλίων του Γ’ ΚΠΣ θα απασχολήσει συσκέψεις που θα έχει σήμερα ο υπουργός Οικονομίας με τους περιφερειάρχες και τους γραμματείς των τομεακών προγραμμάτων.

Ο.Α. Διολισθαίνει όχι μόνο χρονικά αλλά και επί της ουσίας η διαδικασία πώλησης της Ολυμπιακής, αν και η σύμβουλος ιδιωτικοποίησης ζήτησε προχθές παράταση ισχύος για τις εγγυητικές επιστολές μέχρι τέλους του μηνός.

Ζημίες. Καθαρές ζημίες 1,16 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε η μητρική της αμερικανικής United Airlines, UAL, ενώ και η ολλανδική KLM εμφανίζει πρωτοφανή μείωση κερδών κατά 60%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή