Φθίνουσα η διαδικασία πώλησης της Ο.Α.

Φθίνουσα η διαδικασία πώλησης της Ο.Α.

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανανέωση της ισχύος των εγγυητικών επιστολών τους μέχρι τις 30 Νοεμβρίου ζήτησε προχθές η σύμβουλος για την πώληση της Ολυμπιακής Αεροπορίας CSFB τόσο από την ΑΧΟΝ Airlines όσο και από την κοινοπραξία IAS. Πρόκειται για τις εγγυητικές επιστολές συμμετοχής τους στον διαγωνισμό ύψους 3 εκατ. ευρώ, αν και όπως φαίνεται, η όλη διαδικασία διολισθαίνει όχι μόνο χρονικά, αλλά και επί της ουσίας. Κυβερνητικές πηγές δεν αποκλείουν ακόμα και τον ενταφιασμό της ιδιότυπης και αδιαφανούς διαδικασίας πώλησης της Ο.Α. αναγνωρίζοντας ότι η ΑΧΟΝ δεν μπορεί να σώσει την εταιρεία ακόμα και αν η λύση ΑΧΟΝ «σερβιριστεί» δεόντως συνοδευόμενη από ισχυρή δόση περί αναδοχής του χάους και της υπό πτώχευση Ολυμπιακής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κυρίως από την πλατεία Συντάγματος (ΥΠΕΘΟ) επιδιώκεται η κινητοποίηση φερέγγυων Ελλήνων επιχειρηματιών για μια νέα διαδικασία πώλησης της Ο.Α., η οποία θα εξασφαλίζει τουλάχιστον την εισροή ιδιωτικών κεφαλαίων, ίσως, για τη μεταβίβαση του 100% του ομίλου. Ηδη φημολογείται ότι υπάρχει ενδεχόμενο να εκδηλωθεί το ενδιαφέρον Ελληνα μεγαλοεπιχειρηματία από τη βιομηχανία τροφίμων για την Ο.Α., υπό την προϋπόθεση ότι θα ξεκαθαριστούν οι όροι του παιχνιδιού, οι οποίοι, προς στιγμήν έχουν προκαλέσει «έμφραγμα», τόσο στα δύο εν δυνάμει σχήματα «μνηστήρων» όσο και σε οιοδήποτε ενδιαφέρον εκδηλώθηκε, αλλά «αναχαιτίσθηκε». Οπως για παράδειγμα το ενδιαφέρον του ομίλου Στ. Ρέστη, το οποίο, είναι πιθανόν να αναθερμανθεί, υπό προϋποθέσεις…

Χθες, πάντως, για άλλη μια φορά, αποκαλύφθηκε πόσο «κάλπικος» είναι ο διαγωνισμός για την πώληση της Ο.Α., καθώς και ο αρμόδιος υπουργός υπουργός Μεταφορών Χρ. Βερελής, βεβαιώνει ότι αυτός διεξάγεται με στοιχεία του 1998. Ο κ. Βερελής, υποχρεώθηκε στην αποκάλυψη αυτή ύστερα από ερώτηση των βουλευτών της Ν.Δ., κ. Ν. Κακλαμάνη και Α. Χειμάρα για το αν η κυβέρνηση γνωρίζει τι πουλά και οι αγοραστές τι αγοράζουν, δεδομένου, ότι δεν έχουν ακόμα οριστικοποιηθεί και ελεγχθεί οι οικονομικές καταστάσεις της Ο.Α. για το 1999 και το 2000.

Ο κ. Βερελής παραδέχθηκε εγγράφως, ότι οι ισολογισμοί βρίσκονται σε φάση τελικής κατάργησης, ενώ έσπευσε να υπερασπιστεί την τιμή της CSFB, υποστηρίζοντας ότι η εν λόγω σύμβουλος βρίσκεται σε συνεργασία με τις εποπτικές αρχές του NYSE, όταν οι βουλευτές επισήμαναν ότι ελέγχεται για λαθροχειρίες που σχετίζονται με υπερπρομήθειες και υπερτιμημένες μετοχές εταιρειών που εισήχθησαν στη Wall Street.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή