Αντιδράσεις στη ΔΑΝΕ για κοινοπραξία με την GA Ferries

Αντιδράσεις στη ΔΑΝΕ για κοινοπραξία με την GA Ferries

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της Δωδεκανησιακής Ανωνύμου Ναυτιλιακής Εταιρείας (ΔΑΝΕ) έχει προκαλέσει ο διάλογος που έχει ξεκινήσει για να συσταθεί κοινοπράξία με την εταιρεία GA Ferries του κ. Γεράσιμου Αγούδημου, μετόχου της ΔΑΝΕ για τη μεταφορά φορτηγών οχημάτων, μαθητών που πηγαίνουν τη σχολική τους εκδρομή στα Δωδεκάνησα ακόμη -κάποιοι δεν το αρνούνται και αυτό- και στα δρομολόγια. Κύκλοι της ΔΑΝΕ ανέφεραν ότι έχουν συζητηθεί πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τη σύσταση της κοινοπραξίας και η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί μεθαύριο Δευτέρα.

Και οι δύο πλευρές προχωρούν με προσεκτικά βήματα, χρησιμοποιώντας τα δικά τους επιχειρήματα που θεωρούν ότι είναι επαρκή για να συσταθεί ή όχι η κοινοπραξία. Στον διάλογο που έχει ξεκινήσει και δεν διεξάγεται σε ήρεμο κλίμα παρενέβη και ο κ. Σήφης Βαρδινογιάννης, ο οποίος με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Τζακ Γερονικόλα τάσσεται κατά της κοινοπραξιας με την εταιρεία GA Ferries με το σκεπτικό ότι θα θιγούν τα συμφέροντα της ΔΑΝΕ.

Οι υποστηρικτές της κοινοπραξίας με την εταιρεία του κ. Γεράσιμου Αγούδημου υποστηρίζουν ότι οι δύο εταιρείες δραστηριοποιούνται στον ίδιο χώρο και η κοινοπραξία θα βοηθούσε να εξοικονομηθούν μέσα, χρήματα και βεβαίως να υπάρξει πιο «αποτελεσματική επιθετική πολιτική στο ενδεχόμενο να δραστηριοποιηθούν στη γραμμή των Δωδεκανήσων οι Επιχειρήσεις Αττικής του κ. Περικλή Παναγόπουλου μέσω της θυγατρικής του εταιρείας Blue Star Ferries».

Από την άλλη πλευρά, αυτοί που είναι αντίθετοι υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει λόγος για κοινοπραξία έστω κι αν οι δύο εταιρείες δραστηριοποιούνται στον ίδιο χώρο. «Είμαστε δύο διαφορετικές εταιρείες με τα δικά μας στρατηγικά σχέδια και στόχους. Ο κ. Αγούδημος ως μέτοχος της ΔΑΝΕ θα μπορούσε να προσαρμόσει τα σχέδια της εταιρείας του με αυτά της ΔΑΝΕ και όχι να απολέσουμε την κυριαρχία που κατακτήσαμε στην μεταφορά κυρίως Ι.Χ. αυτοκινήτων και φορτηγών. Οσον αφορά στο ενδεχόμενο να αρχίσει δρομολόγια στα Δωδεκάνησα ο κ. Παναγόπουλος, είμαστε έτοιμοι να τον ανταγωνιστούμε, αλλά όχι με παλαιές μορφές που έχουν αποδείξει στην πράξη ότι δεν μπορούν να περπατήσουν».

Επιπλέον, υποστηρίζεται ότι η σύσταση κοινοπραξίας μπορεί να προκαλέσει την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε περίπτωση που κάποιος προσφύγει και υποστηρίξει ότι με τον τρόπο αυτό παραβιάζεται ο ελεύθερος και υγιής ανταγωνισμός.

Ο Σήφης Βαρδινογιάννης

Την έντονη αντίδρασή του στο ενδεχόμενο κοινοπραξίας της ΔΑΝΕ με την εταιρεία GA Ferries εξέφρασε σε επιστολή του και ο κ. Σ. Βαρδινογιάννης, που ζητεί να σταματήσει κάθε ενέργεια για υλοποίηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών. Μάλιστα ο κ. Σ. Βαρδινογιάννης αναφέρει ότι πριν ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση για κοινοπραξία θα πρέπει αρχικώς να ερευνηθεί εάν η απόφαση για το θέμα της κοινοπραξίας θα είναι σύμφωνη με το άρθρο 5 παράγραφος 2 της υπ’ αριθμ. 1.195 / 15-7-2000 απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και να ερωτηθούν τόσο η Επιτροπή Ανταγωνισμού όσο και η Ρυθμιστική Αρχή Θαλασσίων Ενδομεταφορών (ΡΑΘΕ) εάν εγκρίνουν την κοινοπραξία ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες συνέπειες για τη ΔΑΝΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή