Εισροή τουριστών στη Σερβία

Εισροή τουριστών στη Σερβία

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θεσσαλονίκη. Δειλά αλλά σταθερά η Σερβία βγαίνει από τη διεθνή απομόνωση, αρχίζοντας να προσελκύει το ενδιαφέρον τουριστών, ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση της χώρας ξεκινά ένα ευρύ πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων στον τουριστικό τομέα. Η διευθύντρια του Εθνικού Τουρισμού Σερβίας Ljudica Milojevic σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες, με την ευκαιρία της συμμετοχής της χώρας της στη 17η PHILOXENIA, έκανε γνωστό ότι σύντομα θα ανακοινωθούν οι επωνυμίες 8 ξενοδοχείων τα οποία θα ιδιωτικοποιηθούν. Στις άμεσες προτεραιότητες της σερβικής κυβέρνησης είναι η ολοκλήρωση του master plan για τον τουρισμό, η καθιέρωση υψηλών προδιαγραφών για τις τουριστικές μονάδες και τις παρεχόμενες υπηρεσίες και η προβολή της χώρας. Κοινός παρονομαστής των ενεργειών αυτών είναι η αύξηση των διανυκτερεύσεων κατά 20% στα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν, κατά το 8μηνο του 2001 τη Σερβία επισκέφθηκαν περισσότεροι από 200.000 τουρίστες σημειώνοντας αύξηση κατά 15% έναντι του 2000.

Οι αγορές των μετοχών θα διενεργηθούν μέσω της Π&Κ Χρηματιστηριακής κατά το χρονικό διάστημα από 5/11/2001 έως και 5/12/2001.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή