Η «τρέλα» των βιντεοπαιχνιδιών

Η «τρέλα» των βιντεοπαιχνιδιών

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πιθανώς ο μόνος κλάδος πληροφορικής, ο οποίος διαφεύγει μέχρις στιγμής της ύφεσης που πλήττει την αγορά, να είναι εκείνος των ηλεκτρονικών παιχνιδιών και των κονσολών που τα συνοδεύουν. Εντός του μήνα, αναμένεται να πραγματοποιήσουν την επίσημη πρεμιέρα τους στα ράφια των καταστημάτων δύο νέες απόπειρες «αποκαθήλωσης» του Playstation 2 της Sony, από την κορυφή. Ο λόγος για το Gamecube της ιαπωνικής Nintendo και για το xBox της Microsoft, «πρωτάρας» στην αγορά, αμφότερα με διαφορετική φιλοσοφία. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις που καταφθάνουν από τις παραγγελίες των online καταστημάτων παιχνιδιών, η καταναλωτική φρενίτιδα είναι για μία ακόμη φορά (αντίστοιχο φαινόμενο είχε παρατηρηθεί και όταν λανσαρίστηκε το Playstation 2) γεγονός. Η επιτυχία του Gamecube, το οποίο θα ξεκινήσει να διατίθεται από τις 18 Νοεμβρίου, ενδεχομένως, να είναι εκ των προτέρων εξασφαλισμένη. Υπήρξαν δικτυακοί τόποι, όπου τα αποθέματα εξαντλήθηκαν (υπό μορφήν προπώλησης) μέσα σε… τέσσερα μόλις λεπτά από την ώρα της διάθεσης του προϊόντος! Τα χειρότερα όμως έπονται. Αναφερόμαστε, ασφαλώς, στο γεγονός ότι η φετινή εορταστική περίοδος πιθανώς να απογοητεύσει ορισμένους (ή μάλλον πολλούς), αφού με τη σχεδόν ταυτόχρονη εμφάνιση δύο ικανών ανταγωνιστών του Playstation 2, οι ελλείψεις είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν, παρά τη δέσμευση τόσο της Nintendo, όσο και της Microsoft ότι έχουν ήδη φροντίσει να διαθέσουν εκατοντάδες χιλιάδες τεμάχια

Στην ουσία, πρόκειται για τη μεταφορά ενός συγκεκριμένου βιβλίου σε ψηφιακή μορφή (αρχείο), το οποίο στη συνέχεια μπορεί να αναγνωστεί είτε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, είτε από έναν υπολογιστή χειρός (PDA), ή και από εξειδικευμένες συσκευές, τα λεγόμενα e-book readers, τα οποία περιλαμβάνουν πολλές πρόσθετες λειτουργίες. Τα ηλεκτρονικά βιβλία διατίθενται κατά κύριο λόγο μέσω του Διαδικτύου και αναλόγως με το «βιβλιοπωλείο» από το οποίο τα προμηθεύεστε είναι είτε δωρεάν, είτε επί πληρωμή. Σήμερα, στις ΗΠΑ υπολογίζεται ότι κυκλοφορούν περίπου 4.000 τίτλοι, εκ των οποίων πολλούς θα βρείτε και στο Amazon, ενώ όπως προβλέπει η Ομοσπονδία Αμερικανών Εκδοτών, έως το 2005 το 10% των βιβλίων που θα πωλούνται θα είναι σε ψηφιακή μορφή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή