Λύση… ζάχαρη από Kraft στον «Παυλίδη»

Λύση… ζάχαρη από Kraft στον «Παυλίδη»

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λύση στον γόρδιο δεσμό της σοκολατοποιίας «Παυλίδη» έδωσε με χθεσινοβραδινή της ανακοίνωση η μητρική Kraft Foods, η οποία θα προχωρήσει μέσω του ΧΑΑ, στην αγορά των προνομιούχων άνευ δικαιώματος ψήφου μετοχών, τις οποίες δεν κατέχει στην τιμή των 14,50 ευρώ (περίπου 4.941 δραχμών) ανά μετοχή.

Η τιμή αυτή υπερβαίνει κατά 40,23% τη μέση χρηματιστηριακή τιμή της προνομιούχου της «Παυλίδης» κατά τους προηγούμενους 12 μήνες, δηλαδή από 2.11.2000 έως 1.11.2001, σταθμισμένη με τον ημερήσιο όγκο χρηματιστηριακών συναλλαγών στην προνομιούχο μετοχή η οποία ανέρχεται σε 10,34 ευρώ. Οπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, η Kraft Foods αποφάσισε ότι δεν θα εισαγάγει τις κοινές μετοχές της σοκολατοποιίας στο ελληνικό Χρηματιστήριο, αλλά αντίθετα προτίθεται να αυξήσει το σημερινό ποσοστό της, που ανέρχεται στο 70,8% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της, επιδιώκοντας τη διαγραφή της «Παυλίδης» από το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

Οι αγορές των μετοχών θα διενεργηθούν μέσω της Π&Κ Χρηματιστηριακής κατά το χρονικό διάστημα από 5/11/2001 έως και 5/12/2001.

Εν τω μεταξύ, πρόσφατα η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στη σύσταση επιτροπής από γενικούς γραμματείς υπουργείων με στόχο την αναζήτηση τρόπων, που θα επιταχύνουν την κατασκευή των έργων. Συντονιστικό ρόλο έχουν αναλάβει ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Βασίλης Ράπανος και ο γενικός γραμματέας επενδύσεων του ΥΠΕΘΟ Κώστας Θέος. Η επιτροπή θα καταγράψει τις αδυναμίες του σημερινού συστήματος και θα προτείνει πόρισμα μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή