ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Sebastian Ebel: Η TUI υπογράφει νέες συμφωνίες με Έλληνες ξενοδόχους

Sebastian Ebel:  Η TUI υπογράφει νέες συμφωνίες με Έλληνες ξενοδόχους

Νέα μακροπρόθεσμα συμβόλαια με Έλληνες ξενοδόχους, που δεν περιλαμβάνονταν στο χαρτοφυλάκιο της, υπογράφει η  TUΙ σε μια προσπάθεια να αναπτυχθεί περαιτέρω στην Ελλάδα, στον απόηχο της κατάρρευσης της Thomas Cook.

Παραμένει όμως αδιευκρίνιστο το πόσους από τους 1,4 εκατ. ταξιδιώτες που έρχονταν με πακέτα της Thomas Cook θα μπορέσει να φέρει στο δικό της «στρατόπεδο», καθώς στην περιφέρεια εν γένει και στην Ελλάδα ακόμα περισσότερο, παρατηρείται υστέρηση διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων.

Αυτά σημείωσε την Παρασκευή το πρωί σε κλειστή συνάντηση στο Χίλτον ο Sebastian Ebel, διευθύνων σύμβουλος των δραστηριοτήτων της TUI στα ξενοδοχεία, στην κρουαζιέρα και στις εκδρομές.

«Εμείς συνδέουμε κάθε ένα κρεβάτι με μια αεροπορική θέση», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας, όμως, πως στόχος είναι να φέρει όσους περισσότερους ταξιδιώτες μπορεί.

Σημειώνεται πως η υποκατάσταση της Thomas Cook από την TUI είναι, σε περιπτώσεις άμεση, αρχής γενομένων από πακέτων διακοπών του Οκτώβριου.

Η TUI τις τελευταίες πέντε ήμερες έχει ξεκινήσει, νωρίτερα από κάθε χρονιά, τις επαφές για νέες συνεργασίες με Έλληνες ξενοδόχους.

Το πρόβλημα με τη διαθεσιμότητα των αεροπορικών θέσεων προκύπτει τόσο από την απαγόρευση πτήσεων των Boeing MAX εδώ και έναν χρόνο, όσο όμως και από χρεοκοπίες αεροπορικών εταιρειών, συμπεριλαμβανόμενης της Thomas Cook.

Βρισκόμαστε ήδη σε διαβούλευση με τους συνεργάτες  μας στον κλάδο των αερομεταφορών και ελπίζουμε να είμαστε σε θέση να μπορέσουμε να προσφέρουμε περισσότερα πακέτα από φέτος, οπότε και εκτιμούμε ότι θα φέρουμε 3 εκατ. ταξιδιώτες στα ελληνικά ξενοδοχεία.

Ο Sebastian Ebel, που στο πλευρό του είχε τους άμεσους συνεργάτες του από την TUI, όπως τον Δημήτρη Νικολαΐδη, με τον όμιλο του οποίου κατέχουν και λειτουργούν κοινοπρακτικά την αλυσίδα των 30 ξενοδοχείων ATLANTICA, και άλλα (ενώ έχει άλλα 19 στην Ελλάδα) τόνισε πως θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να στηριχτεί το ελληνικό τουριστικό προϊόν που χαρακτήρισε: «μοναδικό, ανταγωνιστικό και ανθεκτικό».

Απαντώντας σε ερώτηση της «Κ» για το κατά πόσο η πλεονεκτική θέση που έχει περιέλθει η TUI μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερες τιμές για τους Ελληνες ξενοδόχους, ήταν κατηγορηματικός: «Προσβλέπουμε σε μακροπρόθεσμες σχέσεις συνεργασίας και όχι ευκαιριακές πωλήσεις».

Ερωτηθείς για το τι θα περίμενε τώρα από την κυβέρνηση, ο Sebastian Ebel ανέφερε ότι διαχρονικά όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν στηρίξει τον ελληνικό τουρισμό και αναμένει ότι και η σημερινή κυβέρνηση, καταρχήν, θα λειτουργήσει θετικά στην επικοινωνία όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, προκειμένου να αναπτυχθεί ο ελληνικός τουρισμός.

Συμπλήρωσε όμως, πως υπάρχουν πολλά ακόμα που μπορεί να κάνει για το μάρκετινγκ του ελληνικού τουρισμού, αλλά και τις υποδομές εν γένει, αρχής γενομένης από κάποια  αεροδρόμια, που θεωρεί πως δεν βρίσκονται ακόμα στο επίπεδο που πρέπει.