Κέρδη τον Οκτώβριο για τα μετοχικά εσωτερικού

Κέρδη τον Οκτώβριο για τα μετοχικά εσωτερικού

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βελτίωση εμφανίζει η διεθνής αγορά μετοχικών αμοιβαίων κεφαλαίων, που τον Οκτώβριο παρακολούθησε τη χρηματιστηριακή αναλαμπή, μετά την «καταιγίδα» του Σεπτεμβρίου. Την ανάκαμψη αυτή ακολούθησε και η ελληνική αγορά μετοχικών αμοιβαίων. Η μέση απόδοσή τους τον Οκτώβριο κινήθηκε περίπου στο 10% για τα μετοχικά Α/Κ που επενδύουν κυρίως στο ΧΑΑ. Η μεταβολή του Γενικού Δείκτη την ίδια περίοδο ήταν 10,9%, των κατασκευών 8% και της «οικογένειας» FTSE, για τον ASE-20 11,4%, τον Mid 40 11,5% και τον Small Cap 80 12,3%.

Η θετική εικόνα στα μετοχικά εσωτερικού εκφράστηκε και μέσα από τη μεταβολή του ενεργητικού. Τα υπό διαχείριση κεφάλαια της κατηγορίας σημείωσαν επίσης άνοδο κατά περίπου 10%, γεγονός που απεικονίζει τη σχετική ηρεμία όσον αφορά τις κινήσεις των επενδυτών. Οι εξαγορές μεριδίων ανήλθαν περίπου στα 7 δισ. δρχ. τον Οκτώβριο, μετά τις σημαντικές εκροές του Σεπτεμβρίου που έφτασαν στα επίπεδα των 80 δισ. δρχ. Ορισμένοι επενδυτές, συνεπώς, δεν εμπιστεύθηκαν την άνοδο του Οκτωβρίου και αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την κατηγορία αναζητώντας καταφύγιο σε επιτοκιακά προϊόντα. Αντιστρόφως, οι υπομονετικοί επενδυτές που παρέμειναν στα μετοχικά αμοιβαία χωρίς να παρασυρθούν από τον πανικό του Σεπτεμβρίου, μέχρι σήμερα βγαίνουν κερδισμένοι.

Πάντως, οι εξελίξεις στον ξενοδοχειακό κλάδο έχουν κινητοποιήσει τη συνδικαλιστική ομοσπονδία των ξενοδοχοϋπαλλήλων αλλά και τη νέα ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με την πρώτη, έστω και μικρού βεληνεκούς, κρίση της θητείας της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή