Αναβαθμίζει τη θέση του διεθνώς ο DNV

Αναβαθμίζει τη θέση του διεθνώς ο DNV

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για δεύτερη συνεχή χρονιά τα πλοία που παρακολουθούνται από τον Νορβηγικό Νηογνώμονα (Det Norske Veritas – DNV) παρουσίασαν το χαμηλότερο ποσοστό σε κρατήσεις του Port State Control των Memorandum του Παρισίου, του Τόκιο και της Αμερικανικής Ακτοφυλακής. Τα ανωτέρω στοιχεία δείχνουν, όπως αναφέρθηκε χθες από τους ανθρώπους του Νορβηγικού Νηογνώμονα που εορτάζει τα 80 χρόνια λειτουργίας του στην Ελλάδα, το υψηλό επίπεδο της ποιοτικής λειτουργίας των ναυτιλιακών εταιρειών που συνεργάζονται με τον DNV, αλλά ταυτοχρόνως δείχνει, όπως αναφέρθηκε, και το υψηλό επίπεδο των προσφερομένων υπηρεσιών του Νορβηγικού Νηογνώμονα προς τις εταιρείες. Η παρουσία του DNV τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα κρίνεται θετική και αυτό αποτυπώνεται και στα στοιχεία της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ). Ετσι, την 1η Απριλίου του 2001 το μερίδιο της αγοράς σε χωρητικότητα Cross των πλοίων που είναι ταξινομημένα στην κλάση του DNV και διαχειρίζονται ελληνικές εταιρείες, κάλυπταν το 16,23 % του συνολικού στόλου, όταν το 1998 το ποσοστό αυτό ήταν 11,9%.

Η αύξηση αυτή, όπως αναφέρθηκε από τους ανθρώπους του DNV, ακολουθήθηκε και από μια αλματώδη αύξηση του προσωπικού του Νηογνώμονα στον Πειραιά που πλέον αριθμεί 50 άτομα.

«Ο Νορβηγικός Νηογνώμονας αποδίδει ιδιαίτερη προσοχή στην Ελληνική Ναυτιλία και για τον λόγο αυτό, σε πρόσφατη αναδιοργάνωσή του σε παγκόσμιο επίπεδο, συγχώνευσε όλες τις χώρες της Νότιας Ευρώπης σε μια μεγαλύτερη περιφέρεια και εστίασε το διοικητικό κέντρο αυτής της μεγάλης Περιφέρειας στον Πειραιά» ανέφερε ο αντιπρόεδρος του DNV κ. Γιάννης Κουρματζής. Η νέα διευρυμένη περιφέρεια καλύπτει γεωγραφικά την περιοχή που εκτείνεται από την Πορτογαλία και την Ισπανία μέχρι την Τουρκία και από τη Βόρεια Αφρική έως τις χώρες της Μαύρης Θάλασσας.

«Η αναδιοργάνωση που έγινε αποσκοπούσε να προσφέρει ο Νορβηγικός Νηογνώμονας σύγχρονες λύσεις στις σημερινές ανάγκες της ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας και επιπλέον οι συνολικά 25 χώρες που εντάσσονται στη νέα διευρυμένη περιφέρεια θα διοικούνται από τον Πειραιά» τόνισε ο κ. Γιάννης Κουρματζής. Αναφορικά με τα σενάρια συγχωνεύσεων και στον κλάδο των Νηογνωμόνων ο διευθυντής του DNV για τις δραστηριότητές του στην Ελλάδα κ. Νίκος Μπουσούνης σημείωσε ότι πριν από δύο έτη είχε ξεκινήσει διάλογος με τον Γερμανικό Νηογνώμονα, χωρίς όμως συγκεκριμένα αποτελέσματα αλλά, κατά τον ίδιο, μέσα στα επόμενα 5 με 10 έτη θα υπάρξουν συγχωνεύσεις, καθώς ο κλάδος των Νηογνωμόνων δεν μπορεί να αποφύγει τις γενικότερες τάσεις της διεθνούς οικονομίας.

Η ενίσχυση της εξαγωγικής παρουσίας της Intersonic συνδέεται στενά με το εκτεταμένο δίκτυο διανομής που διαθέτει ο Ομιλος Πουλιάδη, τόσο μέσω της Despec Hellas (Νοτιοανατολική Ευρώπη) όσο και μέσω της ολλανδικής Van Dorp Despec Group. Ο Ομιλος Πουλιάδη ελέγχει πλέον την πλειοψηφία των μετοχών του ολλανδικού ομίλου, ο οποίος έχει σήμερα παρουσία σε περισσότερες από 25 χώρες του κόσμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή