Εκτακτες ζημίες 2,8 δισ. ευρώ για τη ΝΤΤ DoCoMo

Εκτακτες ζημίες 2,8 δισ. ευρώ για τη ΝΤΤ DoCoMo

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΝΤΤ DoCoMo θα εμφανίσει έκτακτες ζημίες 300 δισεκατομμυρίων γιεν (2,8 δισ. ευρώ), κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, γεγονός το οποίο αντανακλά την αναβάθμιση της επένδυσής της στην ολλανδική επιχείρηση κινητής τηλεφωνίας ΚΝΡ Μobile.

Οι έκτακτες ζημίες οι οποίες ήταν αναμενόμενες, σημειώνονται μετά την πάροδο έτους και πλέον αφότου η ΝΤΤ, η μεγαλύτερη ιαπωνική επιχείρηση στον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας, συμφώνησε να εξαγοράσει το 15% της ΚΝΡ έναντι 408 δισεκατομμυρίων γιεν. Αυτό αντιπροσωπεύει μία ανατίμηση της τάξεως του 74% του μεριδίου της ΝΤΤ στην ΚΝΡ Mobile και αντιστοιχεί περίπου στο 37% στις προβλέψεις της DoCoMo περί των ετησίων προ φορολογίας κερδών της τάξεως των 796 δισεκατομμυρίων γιεν.

Η παραδοχή ότι η DoCoMo κατέβαλε πλέον του δέοντος για την εξαγορά της ΚΝΡ θα αποτελέσει ένα είδος δυσχέρειας για την ιαπωνική επιχείρηση, η οποία έχει δαπανήσει περισσότερα από 1,800 δισεκατομμύρια γιεν για επενδύσεις στο εξωτερικό.

Ο Μαρκ Μπέρμαν, αναλυτής θεμάτων τηλεπικοινωνίας στην Credit Suisse First Boston, στο Τόκιο, ανέφερε ότι η DoCoMo ενδέχεται να έχει ανατιμήσει, επίσης, και την επένδυση των 1.000 δισεκατομμυρίων γιεν που έχει κάνει στην ΑΤΤ&Τ Wireless.

Η DoCoMo δικαιολογεί τη στρατηγική της που βασίζεται στην εξαγορά μικρών μετοχικών μεριδίων σε επιχειρήσεις στο εξωτερικό, προβάλλοντας ότι θα αυξήσει την αξία των εταιρειών αυτών μέσω της μεταβιβάσεως τεχνογνωσίας και τεχνολογίας στον κλάδο μεταδόσεως δεδομένων. Οι επενδύσεις της θεωρούνται ενθαρρυντικό στοιχείο στον τομέα της άδειας τρίτης γενιάς κινητής τηλεφωνίας εκτός Ιαπωνίας. Πάντως, η αξία των επενδύσεών της έχει παρουσιάσει σοβαρή πτώση λόγω αβεβαιότητος από απόψεως οφελών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή