Επέκταση των παραγωγικών εγκαταστάσεων της Intersonic

Επέκταση των παραγωγικών εγκαταστάσεων της Intersonic

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κοντά στην αγορά ακινήτου, εκτάσεως 40 στρεμμάτων, για την άμεση επέκταση των παραγωγικών της εγκαταστάσεων βρίσκεται η Intersonic του Ομίλου Despec Ηellas.

Η εταιρεία, που διαθέτει πλέον τη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής ψηφιακών δίσκων (CDs) στην Ευρώπη, προχωράει επίσης σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά δύο δισ. δραχμές για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματος.

Η Intersonic λειτουργεί σήμερα 10 γραμμές παραγωγής ψηφιακών δίσκων (επανεγγράψιμων CD και DVD), δυναμικότητας 30 εκατομμυρίων τεμαχίων ετησίως, ενώ η πλειοψηφία των πωλήσεων πραγματοποιείται στις αγορές του εξωτερικού.

Επένδυση

Τα σχέδια της διοίκησης του ομίλου Despec Hellas προβλέπουν την επένδυση 10 δισ. δραχμών μέσα στην προσεχή πενταετία για τη λειτουργία 15 γραμμών παραγωγής που θα εξασφαλίσουν ετήσια δυναμικότητα 70 εκατ. τεμαχίων (CD-R και DVD-R), το 85% της οποίας θα εξάγεται. Το πενταετές επενδυτικό πλάνο της εταιρείας προβλέπει την επέκταση και σε άλλες κατηγορίες προϊόντων, όπως τα αναλώσιμα εκτυπωτών. Στα άμεσα σχέδια της διοίκησης είναι και η δημιουργία τμήματος έρευνας και ανάπτυξης (R&D) προκειμένου να παρακολουθεί στενότερα τις διεθνείς εξελίξεις.

Στην τρέχουσα χρήση η Intersonic θα παρουσιάσει κύκλο εργασιών τέσσερα δισ. και κέρδη 600 εκατ. δραχμών, αλλά εκτιμάται ότι το 2003 τα έσοδα της εταιρείας θα «εκτοξευθούν» στα 15 – 17 δισ. δραχμές και τα κέρδη προ φόρων στα 4,5 δισ. δραχμές.

Η ενίσχυση της εξαγωγικής παρουσίας της Intersonic συνδέεται στενά με το εκτεταμένο δίκτυο διανομής που διαθέτει ο Ομιλος Πουλιάδη, τόσο μέσω της Despec Hellas (Νοτιοανατολική Ευρώπη) όσο και μέσω της ολλανδικής Van Dorp Despec Group. Ο Ομιλος Πουλιάδη ελέγχει πλέον την πλειοψηφία των μετοχών του ολλανδικού ομίλου, ο οποίος έχει σήμερα παρουσία σε περισσότερες από 25 χώρες του κόσμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή