Εσοδα +20% στο 9μηνο η Βαρυτίνη

Εσοδα +20% στο 9μηνο η Βαρυτίνη

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ενοποιημένα αποτελέσματα εννεαμήνου του 2001 για τον Ομιλο Βαρυτίνης θα είναι σαφώς βελτιωμένα έναντι αυτών του α’ εξαμήνου, καθώς η μείωση των κερδών προ φόρων και έπειτα από μειοψηφίες σε σχέση με το εννεάμηνο του 2000 αναμένεται να είναι της τάξης του 20% (σημαντικά καλύτερα από την υποχώρηση της τάξης του 37% των κερδών του α’ εξαμήνου της τρέχουσας οικονομικής χρήσης).

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Οικονομικής Καθημερινής», το σημαντικότερο γεγονός για τον όμιλο είναι ότι, εξαιρώντας τα έκτακτα γεγονότα του 2000, η κερδοφορία για την τρέχουσα χρήση διαμορφώνεται σε υψηλότερα επίπεδα από πέρυσι, ενώ όπως δηλώνουν υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας: «Δεδομένων των διεθνών οικονομικών συνθηκών, αυτά τα αποτελέσματα πρέπει να θεωρούνται ικανοποιητικά».

Τα ίδια στελέχη της «Αργυρομεταλλευμάτων & Βαρυτίνης» υπογραμμίζουν στην «Οικονομική Καθημερινή»: «Κατά τους τελευταίους 12 μήνες διαπραγματευθήκαμε διάφορες επενδυτικές ευκαιρίες σε βάθος και αποκομίσαμε χρήσιμα συμπεράσματα σε σχέση με το ανταγωνιστικό περιβάλλον, τις αποτιμήσεις, αλλά και τις δυνατότητες χρηματοδοτήσής μας» και προσθέτουν: «Δυστυχώς, όμως, στην οικονομική αβεβαιότητα της οικονομίας των ΗΠΑ προστέθηκε και η πολιτική αβεβαιότητα από τα πρόσφατα γεγονότα. Ετσι, δεν προβλέπουμε μία κίνηση σύντομα, τουλάχιστον μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο». Επίσης, τα ίδια στελέχη για την επένδυση στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεκαθαρίζουν ότι «…σίγουρα θα πρόκειται για μία σημαντική επένδυση, αλλά δεν υπάρχει συγκεκριμένος στόχος είτε για το ύψος της επένδυσης είτε για τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας-στόχου. Πρόθεσή μας είναι μία τέτοια επένδυση να χρηματοδοτηθεί από τη δανειοληπτική ικανότητα τόσο τη δική μας όσο και της αποκτηθείσας εταιρείας και να μη χρειαστεί αύξηση κεφαλαίου».

Αύριο θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της «Βαρυτίνης», με μοναδικό θέμα την αναθεώρηση των όρων του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών. Πιο συγκεκριμένα, ο ανώτατος αριθμός απόκτησης ιδίων μετοχών αυξάνεται στο 10% του μετοχικού κεφαλαίου, το κατώτατο όριο αναπροσαρμόζεται σε 1 ευρώ, ενώ παραμένει το ίδιο ανώτατο όριο των 15 ευρώ.

-Από τον Δείκτη Ορυκτών και Τσιμέντων, αποσύρεται η μετοχή της εταιρείας Ικτίνος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή